Beledöglöttek, megcsinálták – valóra vált az álmuk

Helembai Fanny egyre megbízhatóbb tagja az olimpiára kijutott női kézilabda-válogatottnak. A Vác játékosa a válogatott csapategységet méltatta, és kijelentette, mindenképpen ott akar lenni a tokiói játékokon.

Forrás: NSO2021. 03. 30. 11:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A győri olimpiai selejtezőtornán eksztázisba kerültünk a lányokkal, aztán amikor hazajöttem, némi ürességet éreztem, kellett néhány nap, hogy felfogjam, megemésszem a tokiói szereplés lehetőségét. Persze azért muszáj volt továbblépni, mert folytatódott a bajnokság. Szerencsére kaptam némi pihenőidőt a klubomtól, amire szükségem is volt, sikerült helyreraknom magam fejben és fizikailag is – mondta a Nemzeti Sportnak a Vác beállója, Helembai Fanny, aki egyre inkább nélkülözhetetlen beálló poszton a tokiói olimpiára kijutó női kézilabda-válogatottban.

Helembai Fanny, a magyar válogatott játékosa a kézilabda női olimpiai selejtező 2. csoportjának első fordulójában játszott Magyarország-Kazahsztán mérkőzésen a győri Audi Arénában 2021. március 19-én.
Fotó: Illyés Tibor / MTI

Helembai szerint minden sportoló arról álmodik, hogy ott legyen a vb-n. – Természetesen én is. Bízom benne, hogy így lesz, de addig még rengeteget kell melózni. A sikerünk annak köszönhető, hogy rendkívül egységes csapatként léptünk pályára, mindenki tökéletesen koncentrált erre a hétvégére, az összes meccs, pillanat, edzés fontos volt nekünk – fogalmazott a 24 éves beálló. Szerinte a csapategység volt a kulcs. – Úgy voltunk vele, ha beledöglünk is, de kijutunk az olimpiára! Tudtuk, hogy létfontosságú ez a hétvége. Nyilván mindig nyerni akarunk, jobban akartunk szerepelni a decemberi Európa-bajnokságon is, amely nekem az első nagy tornám volt, de most tényleg jobban összejött a csapat, én is remekül érzem magam a lányok között – mondta a váci játékos, aki a győri olimpiai selejtezőn a három meccs során nyolcszor lőtt kapura, ebből hét labda landolt a hálóban, vagyis 88 százalékos hatékonysággal célzott. Az előző két viadalon stabil pontja volt a nemzeti együttesnek, így joggal bízhat abban, hogy Tokióba is utazhat.

A teljes interjút ITT lehet elolvasni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.