Ez nem kosárlabda, ez labdarúgás!

Gól nélküli. de cseppet sem eseménytelen meccset játszott egymással a DVTK és a Honvéd a labdarúgó NB I 26. fordulójában. A vendég kispestiek végig fölényben futballoztak, több helyzetet is kialakítottak, a végén mégis örülhettek a 0-0-nak és az egy pontnak, mert Bogár Gergő játékvezető nem adta meg a hazaiak teljesen szabályos gólját.

Magyar Nemzet
2021. 03. 13. 22:53
null
Szabályos gól volt - vagy mégsem Forrás: M4 Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Malenicának köszönhette a DVTK, hogy a 90 percet megúszta kapott gól nélkül, a kapus többször is bravúrral hárított. A 91. percben aztán a hazaiak váratlanul gólt szereztek. Grgic ívelt kereszbe jobbról, pontosan Marin elé, aki nem találta el jól a labdát, a földre rúgta, mégis így lett védhetetlen, onnan a hosszú pipába vágódott a labda.

A Honvéd mégsem járt úgy, mint egy hete a Kisvárda ellen, amikor az utolsó másodpercekben kapott góllal vesztette el a meccsek, mert Bogár játékvezető érvénytelenítette a találatot. Nem volt les, ennek még csak a gyanúja sem merülhetett fel, a bíró csak azt fújhatta le, hogy középen Vanacek birkózott Batikkal.

- A meg nem adott gól előtti eset a kosárlabdában lehet, hogy szabálytalan, de a labdarúgásban nem – mondta a jelenetről Zoran Zekić, a DVTK vezetőedzője.

Egyet kell értenünk vele. Azzal is, amilyen kritkusan beszélt a találkozó után a csapatáról.

- Ma este a Honvéd sokkal jobban játszott, akár vereséget is szenvedhettünk volna, egyedül Marko Malenica nyújtott olyan teljesítményt, ami elég a bennmaradáshoz.

Ki lehet kapni, de ennél akkor is jobban kell játszani. Ma fociról nem tudok beszélni, mert nem fociztunk.

Majdnem azt mondtam, hogy úgy néztünk ki, mint egy utcai csapat, de még ott is nagyobb a küzdelem.

Nem csapatként játszottunk, nem ütköztünk, hiányzott az agresszivitás, néha 60-70 méter hosszú volt a csapat, két passz után eladtuk a labdát, így nem veszélyeztettük eleget az ellenfél kapuját. Különösen csalódott vagyok, mert hét közben jól dolgozott a csapat, meg voltam győződve arról, hogy ma este jól fogunk játszani. Ha egy csapat olyan teljesítményt nyújt mint ma, akkor az edző is követ el hibákat, lehet nem a megfelelő tizenegyet küldtem pályára, esetleg nem a megfelelő poszton játszottak néhányan. Azonban ötöt cseréltem, és ezzel sem változott semmi. És milyen a futball, a rossz játékunk ellenére a hosszabbításban mégis nyerhettünk volna. Most mindenki kap két napot, hogy elgondolkozzon az eddig történteken, az edzői stáb pedig alaposan kielemzi a mai meccset, utána pedig még keményebben dolgozunk. Egyelőre nincs eredménye a befektetett munkának, két és fél hét áll rendelkezésre, hogy kitaláljunk valamit, amivel eredményesek lehetünk a hátralévő mérkőzéseken.

A másik oldalon Horváth Ferenc is csak annak örülhetett, hogy legalább nem kapott ki a Honvéd:

- Jó mérkőzést láttunk, végig kontrolláltunk a mérkőzést. Jól futballoztunk, sokat volt nálunk a labda, és sok helyzetet alakítottunk ki. Védekezésben jó volt a hozzáállás, támadásban kreatívak voltunk, türelmesen járattuk a labdát, kerestük a területeket, ahová be lehet indulni. Sajnálom, hogy nem tudtunk nyerni, mindent megtettünk a győzelemért, de a helyzetek kimaradtak. Féltem tőle, hogy megbüntet a futball, de hála Istennek nem így történt. Hozzáteszem, a DVTK kapusa nagyszerű teljesítményt nyújtott.

NB I, 26. forduló

Újpest–Kisvárda 3-0, gólszerzők: Beridze (11., 35.), Croizet (14.)

MTK–Zalaegerszeg 3-0, gólszerzők: Schön (67.), Mezei (90., 11-esből), Demjén (94., öngól)

Diósgyőr–Honvéd 0-0

Vasárnap:

Mezőkövesd–Budafok 14.05 (M4 Sport+)

Ferencváros–Paks 17.00 (M4 Sport)

Puskás Akadémia–Fehérvár 19.15 (M4 Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.