Megkegyelmezett az ETO, elmaradt az újabb kiütés

Az idegenbeli 17 gólos győzelem után hazai pályán „szűken”, négy góllal győzött a Győr a Bietigeim ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján. Az ETO a Ferencváros–Buducsnoszt párharc győztesével játszik majd a Final Fourba jutásért.

Magyar Nemzet
2021. 03. 13. 17:25
null
Nem akart asszisztálni az újabb győri győzelemhez, keményen küzdött a Bietigheim csapata (fehérben) Fotó: gyorietokc.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tizenhét gólos idegenbeli siker után a Győrnek formalitás volt a visszavágó a nála sokkal szerényebb játékerőt képviselő német Bietigheim ellen. Faluvégi Dorottya, a győriek szélsője a klub hivatalos honlapján arra hívta fel a figyelmet, hogy ugyanolyan komolyan veszi csapata a visszavágót, mint az első mérkőzést.

Lehet, hogy ez volt a cél, de tudat alatt biztosan ott munkált a játékosokban, hogy ez a csata már eldőlt. Nyilván ez volt az oka annak, hogy Győrben 13 perc alatt dobott annyi gólt a Bietigheim, mint hazai pályán az első félidőben. Az Audi Arénában nem nyolc, hanem csak három és fél percet kellett várni az első német gólra.

Silje Solberg szenzációsan védett
Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

A Győr nem játszott rosszul, de fékezett habzással pörgött, Amandyne Leynaud csak elvétve találkozott a labdával a kapuban, a támadásokba is csúszott egy-két pontatlanság. Danyi Gábor sem repesett az örömtől a csapata játéka láttán, a 20. percben 13-11-es vezetésnél időt kért az ETO. 19-16-os hazai előnnyel ért véget az első félidő.

A folytatásban nem sokat változott a forgatókönyv, védekezni mintha elfelejtettek volna a csapatok. Az ETO-ban Silje Solberg halmozta a bravúrokat a kapuban. Öt-hat góllal is vezetett a Győr, de a becsületéért küzdő Bietigheim derekasan harcolt a kiütéses vereség elkerüléséért. 32-28 lett a vége.

Fotó: gyorietokc.hu

Győzelemnek köszönhetően immár 41 mérkőzés óta veretlen a Győr hazai pályán a BL-ben. A következő fordulóban a Final Fourba jutás lesz a tét, a Ferencváros vagy a Buducsnoszt Podgorica lesz az ETO ellenfele.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó: Győri Audi ETO–Bietigheim 32-28. Továbbjutott a Győr 67-48- as összesítéssel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.