Tovább tart a Mezőkövesd veretlenségi sorozata a bajnokságban

A labdarúgó NB I 26. fordulójában a Mezőkövesd 2-1-re legyőzte a Budafokot. A kövesdiek már sorozatban a 13. meccsükön maradtak veretlenek ezen a gyenge mérkőzésen, a budafokiak pedig kieső helyen tölti a válogatott meccsek miatt következő három hetes szünetet.

Magyar Nemzet
2021. 03. 14. 15:54
Mezőkövesd-Budafok
Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budafok csak arra számíthatott a Mezőkövesd ellen, hogy egyszer minden sorozat megszakad. Márpedig a borsodi együttes sorozata már nagyon régóta tart: december 5-e óta nem veszített mérkőzést 90 vagy 120 perc alatt – utóbbi azért érdekes, mert az Újpest hosszabbítás után, tizenegyesekkel ütötte ki a Magyar Kupából –, a bajnokságban a kilenc eddigi 2021-es mérkőzéséből hat döntetlenre végződött; pályaválasztóként pedig szenzációs a mérlege november 21. óta, a legutóbbi hét bajnokijából hatot megnyert, csupán a Ferencváros tudott elvinni egy pontot Mezőkövesdről.

A Budafok ezzel szemben az egyedüli csapat a tizenkettőből, amelyik a legutóbbi két fordulóban nem szerzett pontot. Az utolsó előtti helyen állt a kezdés pillanatában, de azonos pontszámmal a tizedik Zalaegerszeggel, vendégként december eleje óta csak kétszer szerzett pontot, egyet Diósgyőrben, hármat a pedig a Bp. Honvéd ellen. Arról nem is szólva, hogy a Mezőkövesd elleni eddigi két meccsét egyaránt 1-0-ra elveszítette.

A hazai mezőnyfölény már a 14. percben góllá érett: Jurina ment el a jobb oldalon, kiléptek rá a budafoki védők, de későn, és így középen szabadon maradt Cseri Tamás, akinek még igazítani is volt ideje a labdán, majd kilenc méterről, jobbal a léc alá lőtt – 1-0.

 

Kicsit álmosan csordogált a mérkőzés, így minden szempontból váratlanul, szinte a semmiből érkezett a Budafok egyenlítése. A 36. percben Kovács Dávid jobb oldali beadását kifejelte Vadnai, Nagy fel akart szabadítani, de jó nagyot rúgott az oldalról közbeugró Kovácsba, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt, amelyet a sértett a bal alsó sarokba lőtt – 1-1.

 

A budafokiak itt még ünnepelhettek
Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre

 

A szünet után sem lett sokkal élvezetesebb és főleg színvonalasabb a mérkőzés, ennek ellenére az 59. percben a Mezőkövesd a BMTE lagymatag védekezésének köszönhetően újra vezetést szerzett: Cseri sarkazott a jobb oldalon Besirovic elé, aki jobbal laposan beadott, Jakob Vojtus pedig 10 méterről, jobbal a a vetődő Bese mellett lőtt laposan a hálóba – 2-1.

Több említésre méltó esemény nem történt. A Mezőkövesd így már a legutóbbi 13 bajnoki meccsén maradt veretlen, a Budafok viszont ismét nem szerzett pontot, és kieső helyen tölti a háromhetes szünetet.

 

NB I 26. forduló

Mezőkövesd–Budafok 2-1 (1-1), Mezőkövesd, jv.: Berke. Gólszerző: Cseri (14.), Vojtus (59.), illetve Kovács D. (11-esből 36.).

Korábbi mérkőzések: Újpest–Kisvárda 3-0, MTK–Zalaegerszeg 3-0, Diósgyőr–Bp. Honvéd 0-0. Hátralévő mérkőzések: Ferencváros–Paks 17.00 (M4 Sport), Puskás Akadémia–Mol Fehérvár 19.15 (M4 Sport).

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.