Benzema útját állta a kapufa, de lesz még esélye idén

A Real Madrid olaszországi sikere után hazai pályán is legyőzte az olasz Atalantát, így bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe.

Magyar Nemzet
2021. 03. 16. 22:52
Benzema Real Madrid
Forrás: Twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Atalanta úgy kezdte spanyolországi fellépését, ahogy 1-0-s hátrányban elvárható volt: helyzettel. A Real Madrid kapusa, Courtois azonban védte Gosens közeli próbálkozását.

A korai lendületből nem jött össze az olasz gól, a hazaiak pedig szépen lassan átvették a mérkőzés irányítását. Az első találathoz kellett Sportiello kapus bakija is, aki Luka Modrićot választotta. A horvát Benzema elé tálalt, aki zsinórban ötödik tétmeccsén is betalált.

Benzemának ez volt a 70. gólja a Bajnokok Ligájában, egyetlen találatra került a madridiak legendájától, Raúltól, az Atalanta viszont kettőre a továbbjutástól.

A mérkőzés képében azonban egyre kevésbé volt benne az olasz bravúrfordítás. A második félidő elején Vinícius először nagy helyzetben még hibázott, utána viszont tizenegyest harcolt ki, amelyet Sergio Ramos értékesített. A csapatkapitányt néhány perccel később lecserélte Zinédine Zidane, ezzel jelezve, hogy ő is lefutottnak tekinti a párharcot, és óvná a szezonban sok sérüléssel bajlódó kulcsemberét a felesleges erőfeszítésektől.

Az utolsó fél órában Zapata tehetett volna róla, hogy szorosabb legyen a párharc állása, de Courtois a kolumbiai támadó mindkét nagy helyzeténél hárított, a túloldalon pedig Benzemát a kapufa akadályozta meg Raúl utolérésében. A franciának azonban lesz még esélye erre az idei szezonban.

Az utolsó tíz percben a párharc szépen, gólváltással zárult le: Muriel nagyszerű szabadrúgására a csereember, Asensio válaszolt. A Real Madrid simán búcsúztatta az Atalantát, és 2018-as végső sikere óta először bejutott a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé. Az Atalanta tavaly még megmentette az olaszok becsületét a negyeddöntős szereplésével, idén viszont Serie A-s klub nélkül rendezik azt a fordulót, hacsak szerdán a Lazio meg nem fordítja a címvédő Bayern München elleni párharcot, 4-1-es hátrányból.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő

Real Madrid–Atalanta 3-1 (1-0)

Gólszerzők: Benzema (34.), S. Ramos (60., 11-es), Asensio (84.), illetve Muriel (83.)

Továbbjutott a Real Madrid, 4-1-es összesítéssel.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.