Sportszerűségből jeles, tud veszíteni a Fradi

Fodor Szabolcs, az FTC jégkorongozóinak vezetőedzője nem vagdalkozik, elismeri, a Csíkszereda megérdemelten jutott tovább a két csapat párharcából a magyar bázisú jégkorong-bajnokság, az Erste-liga elődöntőjéből. Sportszerűségből jeles, a Fradi a magyar bajnoki aranyéremmel vigasztalódik.

Magyar Nemzet
2021. 03. 26. 10:38
null
Fodor Szabolcs sportszerűségből sokadszor vizsgázott jelesre Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az FTC hosszabbításban, 72 perces csatában vesztette el vendégként 4-3-ra a párharc hatodik meccsét, így 4-2-es összesítéssel a Csíkszereda került a fináléba. A másik ágon a Brassó összesítésben 4-2-re verte a Debrecent, tehát erdélyi döntő lesz az Erste-ligában. A magyar bajnoki cím a Ferencvárosé, egyrészt, mert azt csak magyarországi együttes kaphatja, s azért a Fradi az aranyérmes, mert az alapszakaszban előrébb végzett, mint a Debrecen. Összességében ez az FTC 28. magyar bajnoki sikere.

– Azt gondolom, hogy az első két meccset kivéve a másik négy mérkőzés szinte ugyanolyan volt – kezdte értékelését Fodor Szabolcs, az FTC vezetőedzője a csütörtöki találkozó után. – Nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki, de a Csíkszereda kulcsjátékosai lőtték a gólokat, amikor arra szükség volt, Samankov meg rendkívül jól védett. Nekünk is megvoltak a helyzeteink minden meccsen, amelyekkel eldönthettünk volna a mi részünkre a továbbjutást. Ma is, különösen az utolsó harmadban frissebbek tudtunk maradni, és ott nagyon ráborítottuk a pályát a Csíkszeredára. Hősiesen védekeztek, és egy góllal többet lőttek, mint mi. A helyzeteink meg voltak újfent, de nem tudtuk kihasználni, a hazaiak pedig belőtték, így megérdemelten mennek a döntőbe.

Erre mondhatjuk, sportszerűségből jeles.

– A Fradi nagyon erős csapat, rengeteg rutinos és bajnoki tapasztalattal rendelkező játékosa van, akik tudják, ilyen szituációkban hogyan kell játszani ahhoz, hogy győzhessenek. Tudtuk, hogy sosem fogják feladni – Jason Morgan, a Csíkszereda mestere az ellenfél méltatásával kezdte a nyilatkozatát, majd dicsérte a sajátjait.

Ő is sajnálhatja, hogy nem lehetnek nézők a meccseken, mert most aztán megtapasztalhatná, mit jelent Csíkszeredának a jégkorong.

A Brassó lesz a Sportklub ellenfele a fináléban, amely Debrecenben úgy nyerte meg a hatodik meccset, hogy az utolsó húsz percben négy gólt ütve 1-3-ról 5-3-ra fordított.

– Kemény mérkőzést vívtunk a DEAC ellen. Akkor is, amikor hátrányba kerültünk, mondtam a játékosoknak, hogy jó teljesítményt nyújtanak, és előbb-utóbb a gólszerzési lehetőségek is jönni fognak. Amikor 3-1-re vezetett az ellenfél, és már csak bő tíz perc volt hátra, akkor is igyekeztünk nyugodt állapotban tartani a srácokat, megerősítve őket, hogy rendben vagyunk. A játékosok keményen dolgoztak, és tartották magukat a tervhez. Örülök, hogy a következő héten nem kell tíz órát utaznunk – így összegzett Dave MacQueen, a brassóiak vezetőedzője, arra is utalva, hogy a negyeddöntőben a Vasast 4-3-mal verték ki, s kétszer is megjárták Budapestet.

Az idény a magyarországi csapatoknak sem ért még véget, a Magyar Kupába szokás szerint a külföldi ligában szereplő együttesek is – a Fehérvár és a DVTK – bekapcsolódnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.