Tényleg az életükért játszanak ellenünk a szerbek

A négyszeres világbajnok Oroszország megizzadt, ha úgy tetszik, majdnem elszórakozta a Szerbia elleni mérkőzést, végül 29-24-re győzött a női kézilabdázók olimpiai selejtező tornáján. A Győrben, a „magyar csoportban” lejátszott mérkőzésen a hét a hat elleni játék nem ízlett az oroszoknak, ne legyen kétségünk, a szerbek szombaton ellenünk is bevetik majd a létszámfölényes támadást.

Magyar Nemzet
2021. 03. 19. 21:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A négyszeres világbajnok orosz válogatott Szerbiával játszott a győri olimpiai selejtező torna második mérkőzésén. A szerb küldöttségből ketten megfertőződtek, az erről szóló hírt a mérkőzés napján hozta nyilvánosságra a Szerb Kézilabda-szövetség hivatalos honlapja, de neveket nem árult el.

Ettől nem roggyantak meg a szerbek, ennek semmiféle jele nem látszott a pályán, igaz, a színvonal hagyott kívánnivalót maga után. Tíz perc alatt összesen hat gólt dobott a két csapat, de aztán ha nem is látványosan, de elhúzott az orosz válogatott, és négygólos előnyt alakított ki a félidő végére.

A szerbek derekasan küzdöttek a négyszeres világbajnok ellen
Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

A szünet után szinte azonnal elveszítette a védekezés egyik oszlopát a szerb válogatott, Sztojkovics piros lapot kapott durva játékért. Az Ambros Martint az Eb után váltó orosz kapitány, Alekszejev tétlenül nézte, hogy amíg pihenteti a kulcsjátékosait, a szerbek átállnak támadásban a hét a hat elleni, a kétbeállós játékra, és egy 5-0-s rohammal felzárkóznak egy gólra. Amilyen simának tűnt az első félidő vége, hirtelen olyan izgalmas lett a meccs, Ljubomir Obradovics szerb kapitány remekül ráérzett a hét a hat elleni játékra, és ezt szinte tökéletesen kivitelezték a tanítványai.

Anna Vjahirjeva bő tíz perccel a vége előtt szerezte meg az első akciógólját, a világ legjobb játékosának megválasztott rosztovi átlövő akkor rázta meg magát, amikor a legjobban kellett. Az egygólos különbség váratlanul négyre hízott. 21-20 után megint komolyabban vette a meccset az orosz válogatott, egy 5-1-es rohammal eldöntötte a meccset.

Női kézilabda, olimpia selejtezős torna, Győr: Oroszország–Szerbia 29-24 (17-13). Korábban: Magyarország–Kazahsztán 46-19. A szombati műsor: Magyarország–Szerbia 17.30 (tv: M4 Sport), Oroszország–Kazahsztán 20.30.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.