A Bognár család és Böde nagy napja a potyagólok meccsén + videó

Közepes első félidő után öt gól esett a második játékrészben a Paks–Puskás Akadémia mérkőzésen. Komáromi gólját Böde egyenlítette ki, majd gólpasszt adott, de nem ő volt a kulcsszereplő, hanem a találkozón két gólt szerzett Bognár István. 4-2-es győzelmével a Paks bebiztosította a negyedik helyét, a Puskás Akadémia akkor maradhat a második helyen, ha a záró fordulóban megveri a már kiesett Budafokot vagy ha több pontot szerez, mint a Mol Fehérvár.

Szilágyi
2021. 04. 30. 21:56
Paksi FC PAFC
A gólkirályjelölt Hahn János (balra) nem villogott, de a csapattársai elvégezték helyette a munkát Fotó: Tolnai Népújság/Makovics Kornél
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előző fordulóban a Paks kilenc gólt lőve győzött Budafokon , a Puskás Akadémia hazai pályán kapott ki a Zalaegerszegtől. A szezon utolsó előtti fordulójának csapata a negyedik helyről vágott neki abban a reményben, hogy esetleges győzelmével bebiztosíthatja a negyedik helyét. A felcsútiak kicsit kipukkadtak a bajnokság hajrájára, Hornyák Zsolt együttese a legutóbbi két fordulóban egyaránt vereséget szenvedett, és a korábban biztosnak tűnő második helye is veszélybe került.

Meglepően kemény belépőkkel, erőszakos párharcokkal indult a 32. forduló nyitó találkozója. Zierkelbach játékvezető már az első hét percben kiosztott két sárga lapot, mindkettőt a hazai játékosok kapták. A Puskás Akadémia megszokott alapjátékát erőltette, kivárásra játszott, és a gyors ellentámadásokat erőltette. Hiába igyekezett többet birtokolni a labdát a hazai csapat, igazból a vendégek akarata érvényesült.

Potyagóllal szerzett vezetést a Puskás Akadémia a 21. percben. A saját térfeléről végzett el szabadrúgást a vendég csapat, a felívelt labdára nem figyeltek eléggé a hazaiak, ott termett a szélről befelé futó fiatal Komáromi György és a meglepett kapus mellett 14 méterről a kapuba lőtt.

Kisvártatva megint a fiatal, saját nevelésű felcsúti játékos volt a főszereplő: ezúttal az előkészítő szerepben jeleskedett, de a középen egyedül ólálkodó Slaagver szemben a kapuval nem találta el a labdát.

A kihagyott helyzet majdnem megbosszulta magát: a hazaiak irányítója, Bognár György egy szép lövőcsel után ügyes labdával ugratta ki Harasztit, aki a 16-oson belül nem tudott tovább menni, mert Nunes összekoccintotta a bokáját. A jogosan megítélt 11-est a gólkirályjelölt, Hahn János elemi erővel a lécre bombázta.

Párharcokban gazdag meccset játszottak a felek
Fotó: Tolnai Népújság/Makovics Kornél

A szünetben Bognár György cserélt: Haraszti helyett Ádám Martint küldte a pályára. Az erőszakosabb, kiváló fizikai adottságokkal rendelkező csatárnak lett volna a feladata, hogy jobban lekösse a védők figyelmét, és így Hahnnak jutott volna elől több lehetőség.

Ehhez képest majdnem megduplázta az előnyét a Puskás Akadémia: Slaagver jobb oldali beadása után Kiss Tamás előzte meg a védőjét, és alig fejelt mellé.

Bognár György mindent megpróbált: Hahn János helyett Böde Dánielt küldte be régi-új posztjára, a támadó sorba. És a húzás bejött: Szabó János beadása után Böde fejelt, a labda könnyedén Tóth Balázsé lehetett volna, a de a Puskás Akadémia fiatal kapusának a kezéről a labda a kapuba vánszorgott.

Bognár tovább tudta fokozni: beküldte Nagy Richárdot, aki kulcsszerepet vállalt a paksiak vezető góljában. A középpályás szemben a kapuval vitte a labdát, csinált egy lövő cselt, majd a kapu irányába lőtte a labdát, ami megpattant a menteni igyekvő Nunes lábán, és onnan a kapuba vágódott.

Megfordította az állást a Paks. Sőt, Bognár István megpattanó lövésével már 3-1-re vezetett a hazai csapat. Bő tíz perc alatt szerzett három gólt.

A hajrában a csereként beállt Géresi Krisztián is eredményes lehetett volna, de Rácz bravúrral hárított. Bognár viszont megszerezte a második gólját, és ezzel végleg lezárta a meccset. Böde csúsztatása után gyönyörű lövést küldött a kapuba, Tóthnak nem volt esélye a védésre. De még nem volt vége: egy felcsúti pontrúgás után a menteni igyekvő Szabó János lábáról a saját kapujába pattant a labda.

Győzelmével a Paks bebiztosította a negyedik helyét, a Puskás Akadémia viszont csak akkor végezhet a második helyen, ha a záró fordulóban több pontot szerez, mint a mögötte három ponttal álló Mol Fehérvár.

Labdarúgó NB I, 32. forduló: Paks–Puskás Akadémia 4-2 (0-1), Paks, zárt kapuk mögött, v.: Zierkelbach. Gólszerzők: Böde (62.), Nunes (öngól, 72.), Bognár I. (76., 84.) illetve Komáromi (21.), Szabó J. (öngól, 89.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.