A Liverpool játékosa másodszor szerepelhetne olimpián

Sok a bizonytalanság az olimpiával, és ezzel párhuzamosan a tokiói labdarúgótornával kapcsolatban is. Egyiptom legnagyobb sztárját is nevezné a keretbe, ha Mohamed Szalah szerepléséhez hozzájárul klubja, az angol Liverpool.

Magyar Nemzet
2021. 04. 05. 18:04
Gulácsi Péter, Liverpool, Szalah, Leipzig, Lipcse
Szalah (jobbra) szerezte meg a vezetést a Liverpoolnak, amikor az angolok a Lipcsével játszottak a Puskás Arénaában Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mohamed Szalah 2012 nyarán, Európában még szinte ismeretlen játékosként szerepelt a londoni olimpián. Az akkor húszéves támadó Egyiptom mindhárom csoportmeccsén betalált, bevette a későbbi döntős Brazília kapuját is, a gólokkal pedig kulcsszerepet játszott abban, hogy hazája válogatottja bejutott a negyeddöntőbe, ahol Japán jelentette a végállomást a Fáraók számára. Szalah az olimpia után csatlakozott első európai klubjához, a Baselhez, mára pedig világklasszissá vált.

Öt éve, Rio de Janeiróban nem vehetett részt az olimpiai labdarúgótornán Egyiptom, idén viszont Tokióban újra ott lehet az ország csapata. Az olimpián 1992 óta U23-as válogatottak vehetnek részt, igaz, a tokiói játékok halasztása miatt idén U24-es tornát rendeznek. Ebbe a korosztályba Szalah már nem fér bele, viszont a csapatok három-három túlkorost is nevezhetnek. Egyiptom egyedül Szalah esetében élne ezzel a lehetőséggel.

– Ha ilyen játékos is van a keretedben, a célok megváltoznak – idézi az MTI Savki Garib szövetségi kapitány indoklását.

A labda most már a Liverpoolnál pattog. Az olimpiai futballtorna augusztus 7-én zárul, míg a Premier League 2021/22-es idénye augusztus 14-én kezdődik, így Szalah a felkészülés jelentős részéről lemaradna. Ugyanakkor az egyiptomi játékosnak még mindig könnyebb dolga lehet klubja meggyőzésében, mint európai és dél-amerikai sorstársainak, akikre kontinensviadal is vár 2021 nyarán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.