„Bottasnak és Vettelnek mentális problémái lehetnek”

Az egykori Formula–1-es pilóta, Felipe Massa szerint nem Valtteri Bottas pályán mutatott teljesítményével vannak gondok, hanem a finn fejében vannak a problémák, hiszen nem lehet könnyű neki a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton mellett versenyezni.

Magyar Nemzet
2021. 04. 28. 12:51
Felipe Massa
Felipe Massa is tudja, milyen világbajnok csapattársak árnyékábanversenyezni Fotó: MTI/EPA/Maurizio Deglo Innocenti
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felipe Massa maga is jártas a témában, jól tudja, milyen világbajnok csapattársak árnyékában versenyezni . A brazil 2017-es visszavonulása előtt 269 versenyt teljesített a Formula–1-ben, és olyan márkatársakkal kellett megvívnia, mint a hétszeres világbajnok valamint Kimi Räikkönen és Fernando Alonso.

A jelenleg a brazil Stock Car Pro Series sorozatban versenyző Massa korábban három évig volt Valtteri Bottas csapattársa a Williamsnél, így tisztában van azzal is, hogy mi zajlik a finn garázsában. Bottas eddig kilenc futamgyőzelmet ünnepelhetett a Mercedes pilótájaként, ezzel jócskán elmarad kollégája, teljesítményétől, aki ez idő alatt négy bajnoki címet gyűjtött be a német istállónál.

Massa párhuzamot vont Bottas és Sebastian Vettel helyzete között. Úgy véli, mindketten próbálnak visszatalálni legjobb formájukhoz, miközben pályafutásuk fontos pontjánál tartanak.

– Úgy hiszem, Bottas teljesítménye mentális problémákra vezethető vissza. Nem könnyű magadat egy olyan bajnokhoz hasonlítani, mint Lewis Hamilton – nyilatkozta a brazil a Gazzetta dello Sportnak. – Ugyanez igaz Vettelre is. Mindketten kényes szituációban vannak.

Felipe Massa is tudja, milyen világbajnok csapattársak árnyékában versenyezni
Fotó: MTI/EPA/Maurizio Deglo Innocenti

Bottasnak ráadásul csak az idény végéig biztosított a helye a Mercedesnél, többek között George Russell is epekedve várja, hogy elhappolhassa a finn másodhegedűs ülését. Nem véletlen, hogy a két pilóta között feszült a helyzet, előbb ütköztek, majd összetűzésbe keveredtek az Emilia-Romagna Nagydíjon. Massa megdicsérte Russell hozzáállását, aki a verseny után elnézést kért a kifakadásáért.

– George egy kiváló pilóta, habár hibázott Imolában. Méltányolom, hogy bocsánatot kért, miután lehiggadt. Az érettségét bizonyítja, hogy elismerte, nem volt igaza – vélekedett Massa, majd így folytatta: – Remélhetőleg a Mercedes előbb vagy utóbb megadja az esélyt neki, hogy nála versenyezzen.

Massa vasárnap ünnepelte negyvenedik születésnapját, és miközben ő már négy éve visszavonult, két hasonló korú, egykori csapattársa továbbra is rója a kilométereket a száguldó cirkuszban. A korábbi bajnoki ezüstérmes elmondta a véleményét Kimi Räikkönenről és Fernando Alonsóról is.

– Örülök nekik és támogatom őket, habár világos, hogy már nem sokáig élvezhetik a versenyzést. Egyszer mindenkinek abba kell hagynia – tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.