Guardiola két okból is szomorkodhat a Chelsea elleni vereség után

A Chelsea jutott elsőként az angol labdarúgó FA-kupa döntőjébe, miután 1-0-ra felülmúlta a Manchester Cityt a Wembleyben. A londoniak a kupasorozat fináléjában a vasárnap esti Leicester–Southampton találkozó győztesével csapnak össze.

Magyar Nemzet
2021. 04. 17. 22:44
Chelsea
Tuchel öröme a City elleni FA-kupa-elődöntő után Fotó: Adam Davy Forrás: EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az összecsapás egyetlen érvényes találatát Hakim Zijes szerezte az 55. percben. Előbb Mason Mount ugratta ki Timo Wernert, majd a német támadó remek ütemben Zijeshez passzolt, aki estében az üres kapuba juttatta a labdát.

Thomas Tuchel edzői karrierje során először győzött le Pep Guardiola által irányított csapatot, s a Chelsea-nek ezzel sikerült lerombolnia a manchesteriek négy trófeáról szövögetett álmait.

– Kiváló teljesítményt nyújtott a csapat, nagyon boldog és büszke vagyok – lelkendezett Tuchel. Remekül játszottunk a találkozó első harmincöt percében, amit tíz perc szenvedés követett. A következő félórában megint belehúztunk, lőttünk egy gólt, és szerezhettünk volna még egyet. Nagyon jó, hogy nem kaptunk gólt, ezt nem a szerencsének köszönhettük, hanem keményen megdolgoztunk érte. A srácok készek arra, hogy kisegítsék a másikat, ha valaki elveszít egy párharcot. Ma szerettünk volna a labdával és anélkül is bátrak lenni, és ez sikerült is.

Pep Guardiolának nemcsak az elszalasztott lehetőség miatt fájhat a feje, hanem azért is, mert a második játékrészben Kevin de Bruynét sérülés miatt kellett lecserélnie. A katalán edző elmondása szerint a belga középpályás nincs jó bőrben, fájdalommal küszködik.

– Gratulálok a Chelsea-nek, szoros meccset nyertek meg. A bekapott gólra jól reagáltunk, főleg miután pályára lépett Phil Foden és İlkay Gündoğan is. Nehéz egy olyan csapat ellen játszani, amely a hátsó harmadban nyolc emberrel védekezik. Az ilyen meccseken mindig minimális a különbség a két csapat között. Összességében jól kontrolláltuk a játékot, de nem alakítottunk ki elég helyzetet, hiába támadtunk többet mint ők – értékelt a City menedzsere.

A Chelsea a május 15-i fináléban a vasárnapi Leicester–Southampton elődöntő (19.30, Spíler 1) győztesével méri össze tudását.

FA-kupa, elődöntő:

Chelsea–Manchester City 1-0 (0-0)

gólszerző: Zijes (55.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.