Hat vesztes döntő után a Falco végre ünnepelhetett a kupában is

Vasárnap este a Falco legyőzte a Magyar Kupa döntőjében a DEAC-ot. Perl Zoltán, aki a nyolcas torna legeredményesebb és legjobb játékosa is lett, elmondta, számára ez felér a bajnoki címmel, hiszen eddig szurkolóként és játékosként is csak kudarcokat élhetett meg az MK-ban.

2021. 04. 13. 7:15
null
Budapest 20210411 Kosárlabda 2021 férfiak Magyar kupa MK döntő Falco Szombathely Deac Debrecen Fotó Földi Imre Nemzeti Sport Fotó: Földi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Egy cél, egy álom! Küzdjetek!” Ez virított azon a molinón, amelyet a szombathelyi szurkolók vasárnap kora délután kifeszítettek, világos üzenetként a Magyar Kupa döntőjére induló Falco játékosai elé. Az talán már nem fért fel, hogy ezt a célt most már jó lenne végre elérni, ugyanis eddig a város legnépszerűbb csapatán mintha kupaátok ült volna: korábban hatszor jutott az MK döntőjébe, és mind a hatszor kikapott, még akkor is, amikor két éve toronymagas esélyesnek számított.

Hetedszerre viszont sikerült. Az igaz, hogy a csapat ráhozta a frászt a szurkolóira, hiszen a második félidő elején tizenkilenc ponttal vezetett, de a negyedik negyedre már csak három pont volt az előnye úgy, hogy közben a hatalmasat küzdő DEAC rövid időre a vezetést is átvette.

– Jól kezdtünk, és tényleg nagy előnyt hoztunk össze, de az ellenfél hirtelen roppant agresszívvá és keménnyé vált, mi pedig ezt rosszul reagáltuk le

 

Perl Zoltán a Magyar Kupa nyolcas döntőjének a legeredményesebb és a legjobb játékosa is lett Fotó: Földi Imre /Nemzeti Sport

 

– mondta Perl Zoltán, aki a Magyar Kupa nyolcas döntőjének a legeredményesebb játékosa lett, és őt választották meg a három játéknapból álló torna legjobbjának is. Persze hozzátette, nem ijedtek meg, töretlenül hittek benne, hogy hetedszer a Falco már nem veszíthet el egy kupadöntőt.

– Játékosként kétszer éltem át ezt a kudarcot, korábban viszont szurkolóként mindig kicsit meghaltam a kupadöntős vereségek után – folytatta. – Szerencsére az ezt követő kulcsmozzanatokból mi jöttünk ki jól, gondolok például Váradi Benedek triplájára, ami után még büntetőt is dobhatott, így egy akció során négy pontot is szerezhettünk, de ilyen volt Benke Szilárd hihetetlen szerelése a mi palánkunk alatt, szóval sikerült átlendülnünk a holtponton, de a DEAC nagyon megnehezítette a dolgunkat.

A két említett kosaras, Váradi Benedek és Benke Szilárd ráadásul óriási teherrel lépett pályára: előbbi az édesanyját, utóbbi az édesapját veszítette el a közelmúltban, és ennek ellenére kulcs­szerepet tudtak játszani a Falco történelmi sikerében. Perl Zoltán azt mondja, el sem tudja képzelni, hogyan voltak képesek felülkerekedni a gyászukon, és ennyire jó teljesítményt nyújtani.

– Nagy hajtóerő lehetett mindannyiunk számára, hogy ez a kupagyőzelem nagyon hiányzott még a klub dicsőséglistájáról, és az én szememben egyenértékű a bajnoki címmel – talált magyarázatot a torna MVP-je. – Én nagyon vágytam rá, de tudom, így voltak ezzel a többiek is. Ami pedig az egyéni elismerésemet illeti, jólesik, és nagyon jól érzem magamat ebben a csapatban a pályán és azon kívül is. Igyekszem mindig maradéktalanul összpontosítani, jó ritmusba kerültem, a többiek bíznak bennem, keresnek a labdával, és az edzőnk is ilyen játékot vár el tőlem. Kétségtelen, eddig jó szezonunk van.

Hamarosan lehet ez még jobb is, hiszen szombaton már kezdődik a bajnokság rájátszása, a Falco ellenfele a kieséses szakasz negyeddöntőjében az ősi rivális, megyei szomszéd Körmend lesz. Az eredeti sorsolás szerint már szerdán elrajtolt volna a párharc, ám a szövetség ezt elhalasztotta, hogy a csapatok kipihenhessék magukat.

– Roppant fárasztó mérkőzéseken vagyunk túl még úgy is, hogy a három meccsnap között voltak pihenőnapok is. Most másfél napot szusszanhatunk, aztán elkezdjük a felkészülést a Körmend ellen, mert szeretnénk megvédeni a bajnoki címünket. A kupadöntő előtt láttuk a szurkolók üzenetét, tudtuk, milyen sokan számítanak ránk, és így lesz ez a rájátszásban is. Vasárnap nagyot ünnepeltünk az öltözőben, majd a buszon is, és amikor visszaértünk Szombathelyre, százak vártak minket a kijárási tilalom ellenére is. Tartozunk ezeknek az embereknek azzal, hogy még sok ilyen boldog estével ajándékozzuk meg őket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.