„Az én pályafutásomban ilyen lehetőség már talán nem lesz”

Az UVSE kiválósága, Keszthelyi Rita az elszalasztott lehetőség miatt bánkódik, mivel csapatával 9-8-as vereséget szenvedtek az Olympiakosz együttesétől a női vízilabda Euroliga elődöntőjében. A magyar bajnok így nem jutott be a legrangosabb kupasorozat fináléjába, ehelyett szombat este a bronzéremért ugrik medencébe.

Magyar Nemzet
2021. 04. 30. 19:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még egy hét sem telt el azóta, hogy az UVSE megszerezte zsinórban hatodik bajnoki címét, péntek délután újra medencébe ugrott Benczur Márton csapata. Ezúttal az Euroliga döntőjéért küzdött a magyar együttes, de nem járt sikerrel, 9-8-ra kikapott az Olympiakosztól, s szombaton a bronzmeccs vár rá. Keszthelyi Ritát kiállították a mérkőzésen, a vízilabdázó ezt és a vereséget is szomorúan vette tudomásul. Az újpestiek klasszisa a Magyar Vízilabda-szövetség (MVLSZ) kamerái előtt szólalt meg a találkozót követően.

– Nagyon nehezen tudtunk alkalmazkodni ehhez a bíráskodáshoz, játékhelyzethez. Soha nem fordult még elő velem, hogy kiállítsanak, és abból büntetőhöz jusson az ellenfél. Nagyon sajnálom, hogy így alakult, mert azt gondolom, hogy a következő években talán nem lesz hasonló lehetősége egyik magyar csapatnak sem. Sok sikert kívánok az Újvárosnak, hogy nekik legalább sikerüljön döntőbe jutni, bár nagyon nehéz lesz – nyilatkozta Keszthelyi, akinek kívánsága teljesült, ugyanis a Dunaújváros bejutott a fináléba.

Az Európa-bajnok pólós elsősorban a védekezési hibákat tette felelőssé a vereségért.

– Megbeszéltük, hogy mi az, amit játszani szeretnénk. Nagyon lassan csináltuk a beindulásokat, amikkel fel lehetett volna törni, és rendszeresen rossz irányba dobáltuk a labdát. Kívülről persze nagyon könnyű megmondani, hogy hová kéne dobni. Megbeszéltük azt, hogyan játszanak, ha emberelőnybe kerülnek, mégsem sikerült az első két fórban összezárnia a blokkunknak. Mindig csak egy nagyon pici hiányzott a védekezésben, ezen a banánhéjon csúsztunk el. Kilenc gólt kaptunk, ilyesmi régen nem esett meg velünk.

A magyar válogatott csapatkapitánya a jövőről is beszélt, elképzelhetőnek tartja, hogy klubszinten ez volt az utolsó lehetősége a nemzetközi sikerre.

– Csapatként nehéz a kihagyott lehetőséget feldolgozni. Vannak, akiknek még lesz ilyen lehetőségük, de azt gondolom, hogy az én pályafutásomban már nem lesz benne. Holnap még nyerhetünk egy bronzérmet, ha ez itthon, a szezon lezárásaként sikerülne, az mindenki lelkének jólesne. A vereségből tanulnunk kell – húzta alá Keszthelyi Rita. – Ha jövőre elindulunk, akkor talán még egyszer meg tudjuk ezt csinálni, de akkor más lesz a helyzet, ha az Olympiakosz és a Sabadell tömve lesz amerikai, kanadai játékosokkal, valamint más légiósokkal. Öt évvel ezelőtt is úgy jutottunk el a négyes döntőig, hogy egyik csapatban sem voltak légiósok. Ezekben az években lehet esélyünk, sajnos most ez így alakult.

Euroliga, szombati program:

bronzmérkőzés: UVSE–Dinamo Uralocska 17.45

döntő: Dunaújváros–Olympiakosz 20.15

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.