Pep Guardiola egyedülálló dolgot vitt véghez Angliában

Zsinórban negyedszer, összességében nyolcadszor nyerte meg az Angol Ligakupát a Manchester City labdarúgócsapata, amely 1-0-ra múlta felül a Tottenham Hotspurt.

Magyar Nemzet
2021. 04. 25. 19:40
Manchester City
Aymeric Laporte gólja döntötte el a trófea sorsát Fotó: EPA/ANDY RAIN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kezd visszatérni az élet az angol futballstadionokba, ugyanis a Ligakupa döntőjét már négyezer szurkoló tekinthette meg, s ahogy az várható volt, a Manchester City szimpatizánsainak volt több oka az örömre. Az égszínkékek hatalmas fölényben játszottak a finálé első félidejében, folyamatosan rohamozták a Tottenham Hotspur kapuját, de a lövések pontatlanságának okán 0-0-val fordultak a felek.

A második játékrész első felére kiegyenlítődtek az erőviszonyok, a Spurs viszont nemigen tudott helyzetbe kerülni. A City az utolsó húsz percben szerette volna dűlőre vinni a dolgot, végül a 82. percen sikerült is neki: szabadrúgását követően Aymeric Laporte csúsztatott a bal alsóba.

 

A folytatásban is csak manchesteri próbálkozásokat jegyezhettünk fel, de az eredmény már nem változott, így az égszínkékek a klub nyolcadik Ligakupa-győzelmét ünnepelhették, amivel beállították a Liverpool rekordját. A City menedzsere, Pep Guardiola maga is rekorder lett: ő az első edző a sorozat történetében, aki csapatával zsinórban négyszer hódította el a kupát.

A Spursnek viszont továbbra sem terem babér, immár 2008 óta várakoznak Londonban egy trófeára.

Zsinórban negyedszer szerezték meg a trófeát
Fotó: EPA/ANDY RAIN

Angol Ligakupa, döntő:

Manchester City–Tottenham Hotspur 1-0 (0-0)

gólszerző: Laporte (82.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.