Szabics Imre: Fontos a hadrend, de háborút nyerni mentalitással lehet

A múltból nem szabad kiindulni, semmit nem jelent, hogy ebben a szezonban a Mol Fehérvár háromból háromszor legyőzte az Úpestet. A hétfőn esedékes Magyar Kupa-döntő résztvevői szoros mérkőzésre számítanak a hétfői fináléban. Szabics Imre, a fehérváriak edzője ennél is messzebb ment: szerinte a mentalitással lehet megnyerni a trófeát.

Magyar Nemzet
2021. 04. 30. 15:59
Magyar kupa
A két csapatkapitány a Magyar Kupával pózolt a Puskás Arénában Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nézők előtt kerül sor hétfőn a Puskás Arénában a Mol Fehérvár–Újpest labdarúgó Magyar Kupa-döntőre. A szurkolók a meccsjegy.mlsz.hu oldalon vásárolhatják meg a belépőiket 2000, 3000, 4000 és 5000 forint értékben.

Mindkét csapat izgatottan várja a hétfői találkozót. Az Újpest edzője, Michael Oenning a Mol Fehérvárt dicsérte. – Megtiszteltetés, hogy részesei lehetünk ennek a döntőnek. Nehéz szezont tudhatunk magunk mögött, de ha már itt vagyunk, szeretnénk elhódítani a trófeát. Nehéz meccs vár ránk, jó csapat ellen nyerhetjük meg a döntőt. Örülök, hogy végre nyerhetünk valamit, mindenki szeretné elhódítani a trófeát, mi szeretnénk visszaadni valamit a szurkolóknak az eddigi támogatásukért. A Vidi eddig kétszer vert meg bennünket, amióta én vagyok az Újpest edzője. Jó formában kell lennünk, ha fel akarjuk venni velük a versenyt – mondta a lilák német edzője. Hozzátette, ahogy az eddigi kupameccseken, ezúttal is Pajovics lesz az Újpest kapusa.

A szezonban eddig háromból háromszor a fehérváriak örülhettek a lilák ellen
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Szabics Imre, a Mol Fehérvár edzője is üdvözölte a nézők jelentétét a stadionban. – Örülünk, hogy nézők előtt játszhatunk, mert a labdarúgás a szurkolókért van. Nagyszerű, nagy múltú csapat ellen játszunk, de mi szeretnénk megnyerni a kupadöntőt. A csapatom játékosait a tét inspirálja, és ez pozitívan hat mindenkire. Ugyanakkor kupadöntőről van szó, ötven százalék az esélye mindkét csapatnak a kupagyőzelemre. Nem foglalkozom azzal, hogy mi történt a múltban, mi erre az egy mérkőzésre koncentrálunk. Nyomot akarunk hagyni a klub történelemkönyvében, ez a célja egy igazi sportembernek. Fontosak a hadrendek, a formációk, de mentalitással lehet megnyerni a háborút. Az én csapatom alázatos, szerény, szorgalmas, és olyan győzni akarást mutat, amiért pozitívan látom a jövőt.

A két csapatkapitány, Nikolics Nemanja és Simon Krisztián is megszólalt a sajtótájékoztatón. Nikolics sem akar az Újpest elleni eddigi győzelmekből kiindulni, mert a kupadöntő hangulata, jellege nem hasonlítható össze egy bajnoki mérkőzéssel. – A kupaöntő mindig speciális. A trófeák azért vannak, hogy megnyerjük. A srácokkal is azt beszéltünk, hogy itt az esély, hogy beírjuk magunkat a klub történelemkönyvébe. 90 vagy 120 perc választ el minket attól, hogy ez sikerüljön.

Simon egyetértett Nikoliccsal. – Teljesen más lesz a hangulata a kupadöntőnek, mint egy bajnoki mérkőzésnek. A szurkolók jelenléte plusz löketet adhat a meccsnek. A Mol Fehérvár nagyon jó formában van, háromszor is legyőzött bennünket, de ebből nem szabad kiindulni. Tisztában vagyunk avval, hogy jó játékosok alkotják az ellenfelet, de megpróbálunk győzni.

Nikolics a csapata vezetőedzőjét, Szabics Imrét dicsérte. – Nagyfokú profizmust hozott az öltözőbe. Nagyon sokat videózunk, Szabics Imre precíz ember, aki el tudja magyarázni a többieknek, hogy mit szeretne. Magabiztosságot adott nekünk. Fejlődtünk a keze alatt, a játékosok visszaszerezték az önbizalmukat. Aki nem csapatként gondolkodik, az nem kapja meg a lehetőséget. Korábban ingadozott a formánk, voltak szép győzelmeink, ma már a játékosok elhiszik, hogy tudunk sikeresek lenni.

A labdarúgó Magyar Kupa döntője hétfőn 20 órakor kezdődik a Puskás Arénában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.