Messi idén is gólkirály lesz, de a 11-esek kifognak rajta

Ronald Koeman irányítása alatt szép lassan ismét ütőképes csapattá formálódott a Barcelona. Egy valami azonban sehogy sem megy a katalánoknak: a büntető. A csapatból öten is próbálkoztak az idény során, ám a Barca a 11-eseknek csupán a 41 százalékát értékesítette.

Magyar Nemzet
Forrás: Marca2021. 05. 03. 10:33
Barcelona
Messi két gólt szerzett a Valencia ellen, igaz, a 11-es ezúttal kimaradt Fotó: Europress/AFP/Jose Jordan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap este a Valencia ellen végül 3-2-re megnyert mérkőzésen Messi hagyta ki a büntetőt, igaz, szerencséjére némi közjáték után visszakerült hozzá a labda, s közelről a hálóba vágta azt.

Ez már a harmadik 11-es volt, amit Messi elrontott az idény során. Érdekesség, hogy a spanyol bajnokságban korábban, odahaza, szintén a Valencia ellen rontott, és hibázott a Paris Saint-Germain elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntős párharcban is.

Messin kívül Ousmane Dembele és Martin Braithwaite is próbálkozott már, mindannyian egyszer belőtték, egyszer pedig kihagyták a büntetőt, a már teljesen kegyvesztetté vált Miralem Pjanic pedig egyetlen kísérletét rontotta el.

Ami nem megy Messinek tizenegy méterről, az annál jobban megy távolról. A Valencia ellen ebben az évadban a harmadik, pályafutása során pedig az ötvenedik szabadrúgásgólját szerezte a Barca színeiben!

A Valenciának rúgott két góllal Messi immár 28 találatnál jár az idényben, hét góllal előzi meg Karim Benzemát. Még négy forduló van hátra a La Ligából, lényegében odaadhatjuk neki az újabb gólkirályi címet, a Pichichi-trófeát.

La Liga, az élcsoport állása 34. forduló után: 1. Atlético 76 pont, 2. Real Madrid 74, 3. Barcelona 74, 4. Sevilla 70.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.