Balázs Attila és két korábbi bajnok sem indul Párizsban

Balázs Attila már az Australian Openen sérüléssel bajlódott, az év első Grand Slam-tornája óta pedig nem versenyzett. A második számú magyar férfi teniszező a Roland Garroson sem játszik, ahogy két korábbi bajnok, Stan Wawrinka és Simona Halep is kihagyja a viadalt.

Magyar Nemzet
2021. 05. 22. 14:53
null
20200306 Debrecen Tenisz Davis kupa Balázs Attila Magyar Nemzet fotó:Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Balázs Attila áprilisban még azzal a gondolattal is eljátszott, hogy Fucsovics Mártonnal párosban is elindul a Roland Garroson, mostanra azonban kiderült, hogy egyesben sem tudja vállalni a játékot elhúzódó sérülése miatt.

Balázs Attila tavaly a második körig jutott Párizsban, ami karrierje legjobb eredménye Grand Slam-tornán. Az idei viadal rajtlistáján viszont nem szerepel a neve. Szintén visszalépett a viadaltól a 2015-ös győztes, a svájci Stan Wawrinka.

A hölgyek között is lesz nagy hiányzó: ahogy sejthető volt római sérülése után, Simona Halep, a 2018-as győztes nem épül fel időben ahhoz, hogy elinduljon a május 30-án kezdődő Roland Garroson.

Férfi egyesben lesz az egyetlen magyar a mezőnyben, míg női egyesben három játékos, Jani Réka Luca és Gálfi Dalma is a selejtezőből kísérli meg a főtáblás szereplés kiharcolását. Babos párosban új partnerével, Vera Zvonarjovával indul.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.