Megvan a második magyar érem is, de sajnos ez sem a legfényesebb

Az UVSE után a Dunaújvárost is a lehető legkisebb különbséggel, egy góllal, 7-6-ra győzte le az Olympiakosz, így megnyerte a női vízilabda Euroligát.

Magyar Nemzet
2021. 05. 01. 21:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jó védekezéssel indított mindkét együttes, az első negyed fele szinte eltelt, mire megszületett az első – sajnos görög – gól. A következőkben fej-fej mellett haladtak a csapatok, az Olympiakosz három emberelőnyét kihasználva 3-2-re vezetett az első nyolc percet követően.

Az elődöntőben remeklő Szilágyi Dorottya a fináléra is átmentette jó formáját, és a második játékrészben az ő duplájával vette át a vezetést az Újváros. A folytatásban viszont kicsit megtorpant a DFVE, így 5-4-es görög vezetést jegyezhettünk fel a nagyszünetben.

A harmadik negyedet Garda Krisztina nyerte meg a Dunaújvárosnak, s elképesztő izgalmak mellett 6-6-os állásnál fordultak a küzdő felek a hajrára. Gólok helyett az utolsó negyedben inkább csak a szabálytalanságok száma növekedett, sorban pontozódtak ki a játékosok, Mihók Attila tanítványai közül hárman is idő előtt fejezték be a meccset. Valószínűsíthető volt, hogy amelyik csapat képes lesz egy gólt dobni, az a találkozót is megnyeri. Ez így is lett, de sajnos az Olympiakosz szerezte meg a negyed egyetlen találatát, így a görög klub története során másodszor diadalmaskodott az Euroligában. A Dunaújváros 2003 után második ezüstjét szerezte, ami egyben azt is jelenti, hogy továbbra is a Szentes az egyetlen magyar csapat, amely csúcsra ért a legpatinásabb sorozatban. A csongrádiak 1993-ban győztek.

Mihók Attila, a Dunaújváros vezetőedzője a mérkőzést követően az M4 Sportnak elmondta, elsősorban azért csalódott, mert az utolsó negyedben döntetlennel fordultak egy olyan helyzetben, ami nem biztos, hogy ennek a klubnak az életében még egyszer adódik. A szakember megjegyezte, több kulcsjátékosát is elvesztette a hajrára véleményes kiállítások miatt, és ugyan az Olympiakosz is elfáradt, de megmaradt az a lehetősége, hogy forgassa a legjobbjait. Hozzáfűzte, a játékosoknak sajnos a végére már nem maradt erejük arra, hogy értékesítsenek egy fórt.

– Nagyon kemény meccs volt. Az Olympiakosz a világ egyik legjobb csapata. Azt gondolom, hogy nincs szégyenkeznivalónk, ez a csapat most jutott be először az Euroliga négyes döntőjébe. Én büszke vagyok a lányokra, hiszen a tegnapi és a mai meccset is végigküzdöttük. Ez most erre volt elég – fogalmazott a mérkőzés legjobbja, Garda Krisztina, aki arról is beszélt, hogy a jövőben nehezebb dolguk lesz ebben a sorozatban. – Az olimpia után valószínűleg a top csapatok tele lesznek légiósokkal. Éppen ezért ez egy nagy lehetőség volt a számunkra, nem sikerült vele élni, de örülünk, hogy itt voltunk.

Női Euroliga, négyes döntő, Tüskeuszoda, finálé:

Olympiakosz–Dunaújváros 7-6 (3-2, 2-2, 1-2, 1-0)

A magyar csapat gólszerzői: Garda 4, Szilágyi 2

Bronzmérkőzés:

UVSE–Dinamo Uralocska 15-10 (5-3, 5-3, 3-3, 2-1)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.