Két pont hiányzott a nagy bravúrhoz Fucsovics Mártonnak

Két szett erejéig nagyszerűen játszott Fucsovics Márton a római ATP 1000-es tenisztornán az aktuális US Open-bajnok, Dominic Thiem ellen, de végül kiesett.

Magyar Nemzet
2021. 05. 12. 12:47
Fucsovics Márton
Fucsovics szeretne fejlődni a salakos borításon Fotó: Rodrigo Jiménez Forrás: MTI/EPA/EFE/
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fucsovics Mártonnak nehezen indult a salakszezon, de hétfőn Rómában végre megszerezte idei első győzelmét a borításon. Jutalma egy nagyon nehéznek ígérkező összecsapás volt a US Open-bajnok Dominic Thiem ellen. Bár kemény pályán nyert Grand Slam-tornát, az osztrák kedvenc borítása a salak, a Roland Garroson két finálét is vívott már. A világranglistán negyedik helyen álló Thiem nem élete formájában játszik 2021-ben, viszont múlt héten a szintén salakpályás madridi ATP 1000-es versenyen már eljutott az elődöntőig. A találkozó előtt pedig a dicsérő szavakkal sem fukarkodott Fucsovicsot illetően.

Arra azonban talán az udvarias nyilatkozat ellenére sem számított az osztrák, hogy Fucsovics a mérkőzés elején azonnal irányítása alá veszi a találkozót. Az első szettben a magyar éljátékos magabiztos volt, háromszor is elvette ellenfele adogatójátékát, szinte egy percig sem volt kérdés, hogy kié lesz a játszma.

A második szettre Thiem volt kénytelen játékstílust váltani. Ebben a szettben is Fucsovics került először breakelőnybe, de utána azonnal elveszítette az adogatását a magyar teniszező is. Az osztráknak kétszer is a meccsben maradásért kellett szerválnia, de kiharcolta a tie breaket. Ott 5:5-nél már csak két labdamenetet kellett volna nyernie a bravúrgyőzelemhez Fucsovicsnak, de az egyetlen fogadópont, a szett utolsó labdamenete Thiem javára döntött, jöhetett a harmadik játszma.

Látványos labdamenetekben nem volt hiány…

A túlságosan lelkes locsolás okozta rövid kényszerszünet után Thiem kezdte jobban a döntő szettet, de Fucsovicsnak lett volna lehetősége visszazárkózni, 0:2-nél három breaklabdája is volt. Az utolsó után dühében a salakhoz vágta az ütőjét, több lehetősége pedig már nem akadt a találkozón, játékot sem nyert az utolsó szettben. Thiem nagyon nehezen, de érvényesítette a papírformát, és bejutott a harmadik fordulóba.

ATP 1000-es Torna, Róma, 2. forduló

Thiem (osztrák, 4.)–Fucsovics (magyar) 3:6, 7:6, 6:0

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.