Gdańsk után Portóban is összecsaptak a szurkolók

Fokozatosan egyre több helyen visszatérhetnek a szurkolók a lelátóra, a Bajnokok Ligája döntőjében is a helyszínen drukkolhatnak csapatuknak a Manchester City és a Chelsea támogatói. Azonban nem mindegyikük választott megfelelő időtöltést a finálé előtt.

Magyar Nemzet
2021. 05. 29. 13:29
szurkolók
Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európa-liga-döntő után a BL-finálé helyszínén sem maradt el a szurkolói rendbontás. A két résztvevő, a Manchester City és a Chelsea drukkerei csaptak össze Portóban. A szurkolók két egymást követő este is balhéztak.

A csütörtök esti összecsapás után egy drukkert kórházba kellett szállítani, péntek este csak két könnyebb sérülés történt, mielőtt a rendőrség véget vetett a verekedésnek.

A szurkolók a bárok személyzetét is inzultálták, mivel nem tudták, hogy az érvényben lévő portugáliai intézkedések alapján 22.30-kor be kell zárniuk a vendéglátóhelyeknek.

A BL-döntőt azért helyezték át Isztambulból Portóba, mert az előbbi helyszínre nem utazhattak volna el az angol szurkolók. Az 50 000 férőhelyes Estádio do Dragãóban 16 500-an lehetnek a lelátón, mindkét angol klub drukkerei 4000-4000 belépőt kaptak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.