Hanga Ádám: Nem fogok nektek hazudni, csalódottak vagyunk

Vasárnap éjjel a török Anadolu Efes nyerte meg a férfi kosárlabda Euroligát, a sorozatot lezáró kölni négyes döntő utolsó összecsapásán 86-81-re győzte le a Barcelonát. A spanyoloknál Hanga Ádám csak másodperceket töltött a pályán.

Magyar Nemzet
2021. 05. 31. 8:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A katalánok jól kezdtek, 22-15-re nyerték a nyitó negyedet, de félidőben 39-36-ra már a törökök vezettek, és a végig nyílt második félidő végén izgalmas hajrában kerekedtek felül 86-81-re. A meccs legeredményesebb játékosaként az Anadolu Efesből a szerb Vaszilije Micsics 25 pontot szerezett – ő lett az MVP –, míg a katalánoknál az amerikai Cory Higgins 23 ponttal bizonyult a legponterősebb kosarasnak. A Barcelonában is pályára lépett, de még epizódszerep sem jutott neki, a magyar légiós a fináléban a statisztikai lap alapján mindössze hét másodpercet (!) tölthetett a pályán. A Barcelona döntős keretéből a tizenkét játékos közül tizenegy játszott, de közülük messze honfitársunk kapta a legkevesebb lehetőségét. Ez alatt nem volt értékelhető megmozdulása. A játékperceket nézve a tizedik barcelonai 9:27 percet kapott. Pénteken az elődöntőben a Barcelona 84-82-re verte az olasz AX Armani Exchange Milanót, azon a meccsen Hanga 7:39 percet játszott, két pontot szerzett, a mezőnyből egyszer célozta meg a kosarat, az bement, kihagyott két büntetőt, s volt egy szerzett labdája.

Az elődöntőt a végén ezzel a kosárral, Higgins duplájával nyerte meg a Barcelona – ezt Hanga Ádám posztolta a Facebook-oldalán:

Az Anadolu Efes a Fenerbahce után második török csapatként nyerte meg a sportág legrangosabb európai kupasorozatát, amelyben legutóbb döntős volt, 2000-ben és 2001-ben pedig bronzérmesként zárt. Az idei kiírás alapszakaszában a Barcelona végzett az élen – a törökök harmadikok lettek –, így a döntő elveszítése még inkább fájhat a katalánoknak, akik 2010 után jutottak be ismét az Euroliga döntőjébe, s akkor le is győzték a görög Olympiakoszt.

A végén az Anadolu Efes játékosai örülhettek
Fotó: Euroleague.net

Férfi kosárlabda Euroliga, döntő: Anadolu Efes (török)–Barcelona (spanyol) 86-81 (15-22, 24-14, 26-22, 21-23)

a 3. helyért: Milano (olasz)–CSZKA Moszkva (orosz) 83-73 (20-23, 20-11, 20-23, 23-16)

korábban az elődöntőben: Barcelona–Milano 84-82 (27-24, 24-18, 16-29, 17-11), Anadolu Efes–CSZKA Moszkva 89-86 (25-15, 24-22, 22-18, 18-31)

Hanga Ádám délután a Facebook-oldalára kiírta, hogy csalódott:

„Sajnos nem sikerült. Tegnap óriásit küzdött a csapat, mindent beleadtunk, de egy nagyon fizikális, kőkemény és szoros meccsen végül alulmaradtunk. Nem fogok nektek hazudni, csalódottak vagyunk. Én több dolog miatt is picit. De ez is része ennek a csodálatos sportnak. Gratulálunk az Anadolu Efes Spor Kulübünek az első EuroLeague győzelmükhöz, mi pedig emelt fővel haladunk tovább, tudva, hogy még visszatérünk.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.