Hosszú Katinka elmondta, hogy Tokióig miben kell fejlődnie

Rió háromszoros bajnoka örül, hogy a budapesti Európa-bajnokságon kiderültek a hiányosságai. A hétvégén kezdődő, három állomásból álló Mare Nostrum versenyein már azokra a számokra koncentrál, amik szóba jöhetnek nála a júliusban kezdődő tokiói olimpián.

Magyar Nemzet
2021. 05. 28. 9:10
HOSSZ Katinka
Budapest, 2021. május 17. A gyõztes Hosszú Katinka a nõi 400 méteres vegyesúszás döntõje után a budapesti vizes Európa-bajnokságon a Duna Arénában 2021. május 17-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hosszú Katinka bevallotta a Nemzeti Sportnak, hogy az egy-egy arany-, ezüst- és bronzéremmel zárt Európa-bajnokság még jobban is sikerült annál, amit várt saját magától. – Úgy álltam hozzá, hogy elindulok, és végre téthelyzetben is megtapasztalhatom, megnézhetem, hol tartok. Amilyen időszak van mögöttünk, még jobban is sikerült a verseny, mint reméltem. Ha egy hónappal ezelőtt megkérdezi, mit várok magamtól az Európa-bajnokságon, kissé félszegen és bizonytalanul azt feleltem volna, hogy majd meglátjuk – mondta a háromszoros olimpiai bajnok úszó.

Nem aggódik az olimpia esetleges elhalasztása miatt
Fotó: Magyar Úszószövetség

Hosszú elmondta, a gyorsaságán, a robbanékonyságán kell javítania a tokiói olimpia rajtjáig, és azon dolgozik, hogy az ötkarikás játékokig hátralevő két hónap elég legyen a felkészülésre, a formába hozásra. A bajai sportoló sokkal nyugodtabbnak, kiegyensúlyozottabbnak látja saját magát, mint évekkel ezelőtt. A tavalyelőtti kvangdzsui vb-hez képest markáns különbség, hogy idén nem úszik annyit, amennyit csak bír.

A hétvégén kezdődő Mare Nostrum versenysorozaton azokra a számokra koncentrál, amelyek szóba jöhetnek Tokióban.

A teljes interjút ITT lehet elolvasni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.