A Nemzet Sportolójának Balczó András és Hargitay András volt a példaképe

Ötödjére volt a Nemzet Sportolója címre jelöltek között, de türelmesen kivárta a sorát Jónyer István, aki tegnap tudta meg Szabó Tünde sportért felelős államtitkártól, hogy ő csatlakozhat az elittársasághoz. A négyszeres világ- és négyszeres Európa-bajnok asztaliteniszező a pályafutása legnagyobb elismerései között jegyzi a Nemzet Sportolója-tagságot.

Magyar Nemzet
Forrás: NSO2021. 05. 21. 8:47
null
20200804 Budapest Hetvenedik születésnapján köszöntötték Jónyer István asztaliteniszezőt. fotó: Czerkl Gábor (CZ) Fotó: Czerkl Gábor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Terjedelmes interjút közölt Jónyer Istvánnal a Nemzeti Sport. A világhírű asztaliteniszezőt tegnap választották maguk közé a Nemzet Sportolói. A jó hír hallatán Jónyer először az asztalos édesapjára és a drótgyárban dolgozó édesanyjára gondolt, és persze arra, hogy négy éven keresztül az iskola mellett mindennap Miskolcról Budapestre járt edzésre.

A hetvenedik születésnapját jó hangulatban ünnepelte
Fotó: Nemzeti Sport/Micheller Szilvia

Az asztaliteniszező köszönetet mondott a pályafutását végig segítő, számára fontos személyeknek. – Hosszú a lista. Kezdjük Sidó Ferenccel és Gyetvai Elemérrel. Tizennégy éves voltam, amikor a Hernádnémetiben lévő kastélyban szervezett edzőtáborban felfigyeltek rám. Az volt az első nagy lökés a pályafutásomban. Aztán ott volt Dankovics József, a Diósgyőri Gépgyár akkori főmérnöke, egyben a DVTK asztalitenisz-csapatának az edzője. Az ő irányításával jutottunk fel az élvonalba, ami tőlünk, fiataloktól óriási eredménynek számított. Időben tovább haladva természetesen nem maradhat ki a sorból Berczik Zoltán. Nála lettem válogatott, s vele értük el a legnagyobb sikereinket. A többes szám nem véletlen, elvégre Klampár Tibor és Gergely Gábor nélkül én sem lennék négyszeres világbajnok, hiszen mindkettejükkel nyertem párosban, a phenjani csapataranyban pedig mindannyian benne voltunk – közölte Jónyer.

A négyszeres világ- és négyszeres Európa-bajnok játékosnak két példaképe volt. Róluk is beszélt. – Balczó Andrást mindig tiszteltem, becsültem, sok évet küzdöttem azért, hogy olyan legyek, mint ő. Éppen ezért felemelő érzés, hogy a nemzet sportolói között most egy csapatba kerültünk. A másik példaképem Hargitay András. Figyeltem a pályafutását, sportolóként és emberileg is rendkívül nagyra tartom – mondta a Nemzeti Sportnak.

A teljes interjút ITT lehet elolvasni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.