Király Gábor volt Norbi, az elpusztult tigris nevelőszülője

Tegnap adta hírül a Fővárosi Állat- és Növénykert, hogy elpusztult Norbi, a budapesti állatkert 18 éves, szibériai tigrise. Király Gábor, a magyar labdarúgó-válogatott 108-szoros válogatott, korábbi kapusa is megemlékezett az állatról, ugyanis – mint kiderült – a nevelőszülője volt. A szombathelyi legenda egyik kevésbé ismert babonája is kapcsolódott a tigrisekhez.

Magyar Nemzet
2021. 05. 15. 13:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Tegnap el kellett altatni Norbit, a budapesti állatkert idős tigrisét, akit 2016-ban állatkerti nevelőszülőként örökbe fogadtam. Az örökbefogadást ajándékba kaptam, a 2016-os Európa-bajnokság emlékére. Norbi 18 évet élt, az elmúlt időszakban gyógyíthatatlan betegségei már nagyon megnehezítették mindennapjait. 2004 óta élt Budapesten, és összesen öt kölyke született párjától, Nivától” – írta a Facebook-oldalán Király Gábor, aki képet is mellékelt, amely igazolja, hogy Norbi nevelőszülője volt.

Azt mindenki tudja, hogy Király Gábor babonás ember, a szürke mackónadrágjának a híre Európa-szerte ismert. Egy kevésbé ismert babonája ugyanakkor a tigrisekhez köthető. A kapusmeze alatt sokszor egy fekete, tigrisfejes pólót viselt.

„Egyszer felvettem, és jól ment a védés, aztán amikor tönkrement, jött egy rosszabb időszak” – nyilatkozta Király korábban a Képes Sportnak. „Vettem másfajtát, de abban sem voltam az igazi.”

A fordulatot az az időszak hozta meg, amikor Király a 2004–2005-ös idényben a Premier League-ben védett a Crystal Palace labdarúgójaként, és egy Southampton elleni meccs után megálltak egy benzinkútnál. „Ott volt Peter Crouch is, beszélgettünk, miközben észrevettem, hogy van ott öt darab ugyanolyan tigrises póló, mint az én eredetim volt. Egyből megvettem őket, sőt azóta már ezt a képet úgy nyomatom rá mindig új pólókra.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.