Zidane: Valaki magyarázza el nekem a kezezés szabályait!

Zinedine Zidane vezetőedző nehezen viselte, hogy a Real Madrid vasárnap este két pontot elbukott a Sevilla ellen a spanyol labdarúgó-élvonalban. A francia mester főleg azért akadt ki, mert szerinte igazságtalan játékvezetői döntések sújtották a csapatát.

Magyar Nemzet
Forrás: As, Marca2021. 05. 10. 9:35
Zinedine Zidane
epa09188591 Real Madrid's head coach Zinedine Zidane talks with the referees after the Spanish LaLiga soccer match between Real Madrid and Sevilla FC at Alfredo Di Stefano stadium in Madrid, Spain, 09 May 2021. Fotó: EPA/Ballesteros
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zinedine Zidane olyan ember, akinél félig üres a pohár, ez bebizonyosodott a vasárnapi, Sevilla elleni bajnoki után. A francia edző csapata, a Real Madrid a mérkőzésen végig futott az eredmény után, és végül csak egy, a hajrában szerzett góllal tudott pontot menteni. Zidane mégis kesereg, szerinte győznie kellett volna a csapatának, és a játékvezetést okolja, amiért nem így történt.

– Nem értek semmit. Ha Militãoét kezezésnek ítélték meg, akkor korábban a Sevilla játékosáét is annak kellett volna – vélte a madridi mester. – Semmivel nem tudott meggyőzni a játékvezető az igazáról, de ő irányít. Szokásom, hogy soha nem beszélek a bírókról és ítéletekről, de ma dühös vagyok. Rettentő dühös vagyok, szeretném, ha valaki elmagyarázná nekem a kezezés szabályait. Én két kezezést láttam, de csak az egyiket büntették meg.

Zidane-t (balra) nem győzte meg a játékvezető magyarázata
Fotó: EPA/Ballesteros

A 48 éves tréner ezen kívül a pályán látottakkal elégedett volt, szerinte jól teljesítettek a játékosai.

– Tetszett a játékunk. Többet érdemeltünk volna, mivel a második félidőben kiváló teljesítményt nyújtottunk. Mérges vagyok, mert győzelmet érdemeltünk volna.

A Real Madridnak a végelszámolásnál sokba kerülhet még ez a két elveszített pont, de Zidane ígéri, nem adják fel a küzdelmet.

– Teljes erőnkből harcolni fogunk az idény végéig. Bizakodó vagyok. Elkötelezettek a játékosaim, ezt a meccset is meg akarták nyerni. Most a következőkre kell koncentrálnunk, csütörtökön és vasárnap is pályára lépünk. Felkészült lesz a csapat – tette hozzá.

Éder Militão kezezése, amiért büntetőt ítéltek a Sevillának:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.