Pigniczki Fanni már csomagolt volna, de döntős lett a világkupán

Kettős sikert hozott Pigniczki Fanninak a ritmikus gimnasztikázók bakui világkupa-versenye, buzogánnyal ugyanis bejutott a szer fináléjába, összetett eredménye alapján pedig továbbra is a tokiói kvótát érő harmadik helyen áll az olimpiai kvalifikációs ranglistán.

Magyar Nemzet
2021. 05. 08. 17:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton a selejtezők második napjával folytatódott a ritmikus gimnasztikázók bakui világkupaversenye, amelyen a buzogány- és szalaggyakorlataikat mutatták be a sportolók, köztük az olimpiai kvótáért küzdő Pigniczki Fanni és Wiesner Hanna. Pigniczki buzogánygyakorlatára 24,400 pontot kapott, ezzel hetedikként bejutott a szer vasárnapi döntőjébe, s pályafutása során először került fináléba világkupa-viadalon. Összetettben Pigniczki 89,000-val a 17., Wiesner pedig 77,000-val a 39. helyen zárt. Mindez Pigniczki esetében azt jelenti, hogy az olimpiai kvalifikáció szempontjából a harmadik állomás után is megőrizte a tokiói kvótát jelentő harmadik helyét a rangsorban.

„Nagyon örülök, hogy sikerült bejutnom életem első világkupadöntőjébe, és továbbra is harmadik vagyok az olimpiai kvalifikációs listán. Buzogánnyal egyáltalán nem számítottam a döntőre, csak az volt bennem, hogy minél jobb gyakorlatot csináljak. Úgy gondoltam, hogy csomagolok, és vasárnap megyek haza, de most megyek vissza edzeni, és remélem, vasárnap felszabadultan még jobb gyakorlatot tudok bemutatni” – fogalmazott Pigniczki Fanni, az MTK versenyzője a Magyar Tornaszövetség hírlevelében.

Deutsch-Lazsányi Erika, a Magyar Tornaszövetség ritmikus gimnasztikai szakága technikai bizottságának az elnöke a következőket nyilatkozta a helyszínről:

„Nagyon boldogok vagyunk, de jó lenne, ha Fanni is végre elhinné magáról, hogy milyen jó tornász, és a legjobbak között van a helye. Bízom benne, hogy ez a finálé megerősíti az önbizalmát, és teher nélkül, felszabadultan tud versenyezni. Mindannyiunknak ijesztő volt látni, hogy milyen félelemmel szerepelt pénteken karikával, pedig álmából felkelve is tudja a gyakorlatot. A legfőbb feladatunk kollégáimmal az lesz, hogy mentálisan felkészítsük Fannit az utolsó állomásra, ott nem lehet hibázni. Mivel három verseny eredménye alapján dől el a kvalifikáció, úgy gondolom, nekünk ez a bakui pontszám esik majd ki. Egyelőre a harmadik helyen állunk, de a 4-5. helyezett kicsit közelebb került hozzánk.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.