Pirlo Olasz Kupa-győzelemmel mentette meg a Juve szezonját

Élvezetes meccset, három gólt hozott a labdarúgó Olasz Kupa döntője. A 4300 néző előtt rendezett találkozón a Juventus 2-1-re győzött, Dejan Kulusevski gólt lőtt és gólpasszt adott, Cristiano Ronaldo passzív volt, de ez is belefért a Juventusnak. Az Atalanta három éven belül a második döntjét veszítette el.

Magyar Nemzet
2021. 05. 19. 22:57
Juventus
A Juventus örült Reggio Emiliában Fotó: ISABELLA BONOTTO Forrás: Europress_AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajnokok Ligája-szereplését már korábban bebiztosító bergamói Atalanta és a bajnokságban egy fordulóval a hétvégi zárás előtt csak az ötödik helyen szerénykedő Juventus csapata játszotta Reggio Emiliában az Olasz Kupa döntőjét. A bergamóiak három év alatt másodszor jutottak a be a fináléba, a Juvénak a mai volt a huszadik döntője a kupasorozatban. A találkozót nézők előtt játszották.

Végre szurkolók is lehettek a lelátón
Fotó: Europress_AFP

Kifejezetten jó iramot és alapvetően Atalanta-helyzeteket hozott az első félidő. alig-alig jutott labdához, és amikor sabarúgáshoz jutott a Juventus, ugyan próbálkozott, de nem alkotott maradandót. Nyomott az Atalanta, mégis a Juve szerezte az első gólt a 31. percben. Cuadrado a saját térfelén szerzett labdát, majd a villámgyors kontra után Ronaldóhoz került a labda, ő téblábolt a 16-oson belül. A Juve szerencséjére McKennie közvetítésével Kulusevski elé került a labda, a svéd légiós pedig kapásból, okosan csavart a hosszú sarokba.

Még az első félidőben egyenlített az Atalanta: a holland Hateboer adott középre, az ukrán Malinovski üresen várta az átadást, majd az előtte álló védők gyűrűjében pontosan lőtt, Buffon hiába vetődött, nem volt esélye a 20 méteres lövéssel szemben.

Malinovszkij egyenlített
Fotó: Europress_AFP

Két góllal, 1-1-es eredménnyel zárult az első félidő. Malinovski gólja:

A folytatásban Mathijs De Ligt maradt lent a földön fájdalmas arccal: a holland válogatott és a Juventus védelmének alappillére Romeróval csúszott össze, végül nem volt komolyabb baja, maradhatott a pályán. 60 percet kellett várni az első valamirevaló Ronaldo lehetőségre: az ötszörös aranylabdás fejesét könnyedén védte az Atalanta kapusa. Majd Gollini is verve volt, amikor Chiesa a kapufát találta telibe. Sokkal aktívabban kezdte a második félidőt a Juve.

Bő negyedórával később a vezetést is megszerezte Pirlo csapata. Chiesa kényszerítőzött Kulusevskivel, majd a visszakapott labdát erővel, laposan lőtte az Atalanta kapujába. Magabiztosabb lettek a torinóiak, Gasperini beküldte Josip Ilicicet, a szlovén támadót. Korábban Luis Murielt, a kolumbiai éket is a pályára vezényelte.

Kissé érthetetlen módon Pirlo lekapta az egyik legjobb emberét, a gólt szerző, gólpasszt adó Kulusevski helyett védőt cserélt, Bonuccit küldte a pályára. És neki lett igaza: a Juventus okosan lenyelte a hátralevő pár percet. Újabb gól nem született, a Juve 2-1-re nyert, a második félidei játéka alapján megérdemelten.

Olasz Kupa, döntő: Atalanta–Juventus 1-2 (1-1), Reggio Emilia, Mapei Stadion, 4 300 néző. V: D. Massa. Gólszerzők: Malinovszkij (41.), illetve Kulusevski (31.), Chiesa (73.).

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.