Rebrov már február 10-én felmondott a Ferencvárosnál!

Fordulatot hozott az Origó információja a Ferencváros és Szergej Rebrov kapcsolatában. Kubatov Gábor, az FTC elnöke a portálnak nyilatkozva elmondta: az ukrán vezetőedző már február 10-én közölte – menedzserén keresztül –, hogy nyáron felmond.

Magyar Nemzet
Forrás: Origo2021. 05. 19. 18:59
null
Kubatov Gábor meghökkent azon, hogy Szergej Rebrov felmondott Forrás: fradi.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az elmúlt tíz év egyik legnagyobb eredménye, hogy nem érzelmi, hanem racionális alapon közelítünk meg minden egyes fontos döntést. Az a mostani legnagyobb problémánk, hogy Szergej Rebrov február 10-én felmondott a Ferencvárosnál. A menedzserén keresztül csak annyit közölt, hogy az év végén szeretne távozni, és keressünk új edzőt. Ez váratlanul ért. Eszem ágában sem volt váltani, és nem is tudok arról, hogy a klubon belül bármilyen áthidalhatatlan ellentét lett volna az edző és a menedzsment között. Felelős vezetőként nem tehetem meg, hogy a csapat itt álljon egy BL-selejtező előtt edző nélkül.

Körülnéztünk a piacon, és már vannak lehetséges jelöltek – nyilatkozta Kubatov Gábor az Origónak.

– Aki engem ismer, az tudja, hogy ha nekem valakivel problémám van, azt mindig a szemébe mondom, őszintén, de itt erről szó sem volt. Persze, van egy érzelmi része a dolognak. Azt hittem, hogy a megbecsülésünket legalább anyagilag kifejezzük, mert Rebrov európai szinten is nagyon jól keresett. Mi mindent megtettünk azért, hogy ő sikeres legyen. Egy zseniális edző, olyan, amilyenre mindig is vágytam, de el kell fogadnom a döntését. Szeretném, ha leülnénk és beszélgetnénk egymással. Ez még hátravan – folytatta az FTC elnöke.

Kubatov Gábor az interjúban az FTC élén eltöltött tíz évéről részletesen beszél, az időszakról könyv is született. A teljes interjút az Origón olvasható.

A Ferencváros és Szergej Rebrov közötti feszült viszony immár hetek óta tapintható. Különösen Kubatov Gábor mostani kijelentése ismeretében érthetetlen Rebrov panasza, miszerint a klubtól nem keresik. Arra gyanakodhatunk, hogy februárban jobb lehetőséget szimatolva jelentette be menedzserén, a kárpátaljai, viski születésű Varga Sándoron keresztül a távozását, ám még sincs igazán vonzó ajánlata, s most már visszakozna. Érhető a Ferencváros részéről, hogy ebben a színjátékban nem kíván részt venni.

Az ukrán sajtó másképp látja a dolgokat, miként beszámoltunk róla, azt írják – részben magyarországi forrásokra hivatkozva –, hogy Rebrov öt lehetőség közül választhat, igaz, csak egymillió eurós lelépési díj fejében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.