Supka Attila a sikerek ellenére távozik Kisvárdáról

A Kisvárda labdarúgócsapata nem hosszabbít szerződést Supka Attila vezetőedzővel, akinek az irányításával a klub történetének legjobb helyezését érte el az együttes az élvonalban. A zömében légiósokkal felálló csapat a jövőben a fiatalokra támaszkodna, és olyan edzőt keresnek, akihez testhezállóbb ez a feladat.

Magyar Nemzet
2021. 05. 11. 13:50
null
Fotó: Dömötör Csaba Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Supka Attila tavaly nyáron lett a Kisvárda vezetőedzője, s az ötödik helyre kormányozta az együttest az NB I-ben idén, ami a klub történetének legjobb helyezése. Az 58 éves szakember szerződése a nemrég véget ért idény végéig szólt, és az elért eredmények fényében mindenképpen meglepő, hogy nem került sor a hosszabbításra. A Kisvárda honlapján közzétett közlemény arra enged következtetni, hogy az anyagi feltételekben, illetve az azokból következő, jövő évi lehetőségek miatt nem tudtak megegyezni a felek a folytatásról.

– Leültünk megbeszélni az elmúlt szezon tapasztalatait, amelyek mindkét részről pozitívak voltak – kezdte Révész Attila, a Kisvárda sportigazgatója a csapat honlapján. – Ez nem is csoda, hiszen a klub történetének legjobb eredményét értük el. Ezek után sokan meglepve kaphatják fel a fejüket, hogy miért nem ér mindez automatikus szerződéshosszabbítást. Nos, tisztáztuk az esetleges jövő évi igényeket és feltételeket, és abban maradtunk, amennyiben Supka Attilának van lehetősége tovább- és feljebb lépnie, akkor azt most ki kell használnia. Ezzel szemben úgy érezzük, klubunk helyzete stabilizálódott, viszont pénzügyi területen a lehetőségeink határán vagyunk, ettől többet nem tudunk a csapatra áldozni.

Egyúttal a sportigazgató azt is kifejtette, hogy az elmúlt idényben zömében légiósokkal felálló Kisvárda a jövőben több fiatalt, saját nevelésű labdarúgót szeretne foglalkoztatni. A csapat jelenlegi keretében 18 külföldi játékos található, azaz 66 százalékban légiósokból áll az együttes. Dombó Dávid kapus mellett egy-egy magyar volt csak kezdő általában, sok meccsen mindössze két hazai futballistával állt fel a Kisvárda.

– A közép- valamint hosszú távú terveink miatt is nagyobb létszámban szeretnénk a keretben látni a fiatal futballistákat – fogalmazott Révész. – Ezért úgy ítéltük meg, hogy a fiatal játékosok képzésében jártasabb stábot szeretnénk alkalmazni. Még úgy is, hogy ezzel a lépéssel felvállaljuk annak a kockázatát, hogy az a fajta sikeresség és stabilitás, ami az elmúlt idényben jellemzett bennünket, most csorbát szenved.

A sportigazgató a távozó Supka Attiláról még elmondta: – Nagy tapasztalattal rendelkező szakember, akinek remek érzéke van ahhoz, hogy a kész játékosokból miként lehet csapatot, nagyszerű közösséget összegyúrni. A következő bajnokságban azonban várhatóan nem csak ilyen labdarúgók alkotják majd a keretet, több, az egyéni fejlesztéssel foglalkozó szakemberre lesz szükségünk.

Az egyelőre nem derült ki, hogy ki lesz az az edző, aki Supka Attilánál alkalmasabb a fiatalok csapatba építésére.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.