Tokió is tanulhat a budapesti járványügyi óvintézkedésekből

Pénteken reggelig a 14 ezret is meghaladta, a budapesti vizes Európa-bajnokság végéig pedig 18 ezer körül lesz azoknak a PCR-teszteknek a száma, amelyeket a SOTE szakemberei végeznek el az 51 nemzet képviselőinek védelmet nyújtó buborékban. Ezekről az adatokról dr. Merkely Béla professzor, a SOTE rektora, a világverseny orvosegészségügyi szolgálatának vezetője számolt be ma reggel élő adásban az M4 Sportnak.

Magyar Nemzet
Forrás: SzPress Sporthírszolgálat2021. 05. 21. 15:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az eddig elvégzett PCR-tesztek közül az elmúlt két hét alatt mindössze kettő volt pozitív, ezeket az eseteket a Covid-protokoll előírásait követve kezeltük, azóta minden teszt negatív eredményt mutatott – erősítette meg a tévében elmondottakat az SzPress Hírszolgálatnak nyilatkozó Merkely professzor a Duna Aréna vegyes zónájában, ott, ahol a média képviselői kellő távolságtartással és szájmaszkot viselve megszólaltathatják a versenyzőket. – Eddig jól vizsgáztak annak a 350 fős csapatnak a tagjai, akik az irányításommal végzik a felelősségteljes munkájukat. Többségük már tizenhárom olyan nemzetközi, illetve hazai sporteseményen szerzett tapasztalatával látott munkához a budapesti vizes Európa-bajnokságon, ahol az egészségügyi előírások a mostanihoz hasonlóak voltak. Ezek közé tartozott többek között a tavalyi Forma–1-es Magyar Nagydíj és az ISL hat héten át tartó buborékos nemzetközi úszóversenye is.

Merkely professzor arról is beszámolt, hogy a sportvilág eddigi legnagyobb buborékos nemzetközi eseményének előkészítése során, majd a kéthetes verseny alatt újabb tapasztalatokkal gazdagodtak, amelyeket a július 23-án kezdődő tokiói olimpiai játékok házigazdáival is megosztani készülnek. Mint ismeretes, a nyári játékokon a budapestinél jóval nagyobb buborék kialakítására készülnek.

– Karöltve a szervező bizottság Wladár Sándor elnök mögött felsorakozó munkatársaival, mindent elkövettünk eddig a budapesti Eb mintegy 3500 résztvevőjének a biztonságáért. Azért, hogy akik egészségesen érkeztek, azok ugyanúgy hagyhassák el a buborékot. Ez volt az elmúlt hetek, sőt, hónapok legfontosabb feladata, amelynek megoldásához, amellett egy élhető buborék kialakításáért és fenntartásáért a magunk eszközeivel és szakértelmével igyekeztünk legjobb tudásunk szerint hozzájárulni – hangsúlyozta az Eb orvosegészségügyi szolgálatának vezetője.

Merkely professzor nyilatkozatához kapcsolódva Wladár Sándor a következőket hangsúlyozta: – Annak a közös álomnak a beteljesüléséhez, amelytől már csak alig három nap választ el bennünket, alapja és feltétele volt az a kiváló együttműködés, ami a SOTE, a Nemzeti Sportügynökség és a MUSZ között alakult ki. Ezt az összefogást példaértékűnek is nevezhetem.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.