A Szolnok mellett a fáradtsággal is meg kell küzdenie az OSC-nek

Egyik volt csapata ellen már bravúrt mutatott be, most egy másik ellen bizonyíthatja rátermettségét – immár az OSC vezetőedzőjeként – Varga Dániel. Tanítványai vasárnap legyűrték a címvédő Ferencvárost a férfivízilabda ob I elődöntőjében, így már a Szolnoki Dózsa elleni finálé járhat a fejükben. És persze a visszavágás, hiszen másfél hete a Tisza-partiak az Eurokupa döntőjében már legyőzték őket.

2021. 05. 19. 7:30
OSC
Varga Dániel csapata fáradt, de lelkes Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az OSC az országos bajnokság alapszakaszának az utolsó pillanatában előzte meg a címvédő FTC-t, és ért oda a dobogó második fokára. A rájátszásban is az utolsó pillanatokban fordította a maga javára a párharcot, mert bár 6-0-s előnyről indult, és csak egy győzelemre volt szüksége, végül csak hét másodperccel az elődöntő mindent eldöntő harmadik felvonásának a vége előtt szerezte meg a győztes gólt, és csatlakozott a már fináléba jutott Szolnoki Dózsához. Az alapszakasz élén végzett Tisza-partiaknak simább útja volt, már egy mérkőzésen eldöntötték a továbbjutás kérdését a BVSC-vel szemben.

Zsivko Gocics együttesének a legutóbbi mérkőzése éppen az OSC ellen volt, s kellemes emlékei lehetnek róla, hiszen büntetődobások után megnyerte az Eurokupát, a szerb szakember első trófeáját szerezve csapata élén. A két együttes az alapszakasz során is sokgólos összecsapásokat vívott egymással. Hazai medencében a Dózsa bizonyult jobbnak (10-7), a fővárosban pedig döntetlen született (15-15), a rájátszás döntőjében is hasonló izgalmakra van kilátás. Érdekesség, hogy a két csapat ebben az idényben többször csap össze különböző finálékban (legalább négy meccs), mint a „mezei” bajnokikon (kettő).

Az Eurokupa döntője óta eltelt másfél hetet a Tisza-partiak pihenéssel és felkészüléssel tölthették, miközben az újbudaiak vasárnapig kemény csatát vívtak a Ferencvárossal a döntőbe jutásért. Ez alighanem a szolnokiak kezére játszhat a fináléban, de Varga Dániel reméli, a lelkesedésük győzedelmeskedik a fáradtságuk felett.

– Mindenki fáradt, illetve kisebb-nagyobb sérülések is vannak a csapatban, ami így a szezon végére, iszonyatos sorozatterhelés után nem meglepő. Az elmúlt napokban éppen ezért a regenerációra és a rehabilitációra fektettük a hangsúlyt. Több elméleti, mint gyakorlati edzésünk volt, elemeztük a saját és az ellenfél játékát, illetve a vízben rövid edzéseket tartva átpróbáltuk a várható szituációkat – mondta kérdésünkre az OSC mestere. – A fáradtság önmagában lehet egy hátráltató tényező, de amennyire fáradtak vagyunk, annyira lelkesek is, szóval majd megpróbálunk túllendülni a fáradtságon.

Varga Dániel csapata fáradt, de lelkes
Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi

Az OSC játékosai az idény során már többször is bizonyították, mekkora lelkierejük van. A hazai bajnokságban szereplő csapatok közül őket sújtotta leginkább a koronavírus, emellett reménytelennek tűnő helyzetből sem adják fel a harcot, a Szolnok ellen az Eurokupa döntőjének az első mérkőzésén összeszedett háromgólos hátrányt dolgoztak le a visszavágón, az ob I elődöntőjében pedig a Ferencváros két találattal vezetett a zárónegyed előtt, mégis az OSC jutott a fináléba. Várhatóan most sem fogják könnyen adni a bőrüket. Jól tudja ezt a szolnokiak vezetőedzője is.

– Arra számítok, hogy nagyon nehéz meccs lesz, de egy döntő legyen is nehéz. Küzdeni fogunk, mindkét csapat motivált lesz. Mi kicsit pihentünk, készültünk erre a meccsre, nem fog hiányozni nálunk az akarat és az alázat sem. Az OSC egész évi teljesítményét is figyelembe véve úgy látom, hogy a két legjobb csapat jutott be a döntőbe – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Zsivko Gocics.

A két nyert mérkőzésig tartó párharc első felvonása szerdán 20.45 órakor kezdődik Szolnokon, míg szombaton 16.30-kor a Nyéki Imre Uszodában csapnak össze a felek. Amennyiben döntő meccsre is sor kerül, azt jövő szerdán ismét a Tisza-parton rendezik. A finálé mérkőzéseit az M4 Sport közvetíti. A döntő mellett bronzcsatát is rendeznek az FTC és a BVSC között. Itt oda-visszavágós párharc formátumban zajlik majd a küzdelem, és a két találkozó összesített eredménye dönt. Csütörtökön 20 órától a Császár–Komjádi uszodában lesz az első felvonás, vasárnap 17.00-kor a Szőnyi úton mérkőznek meg – mindkét esetben nézők előtt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.