Lefújták a bajnokságot, de a ZTE tovább folytatja a menekülést

Valaha NB I-es meccs is lehetett volna, ám szerda este a ZTE az NB III-ban győzte le a Tatabányát. A meccs érdekessége, hogy a zalaegerszegiek több első osztályú játékossal álltak ki; nem véletlenül, a harmadosztályban is élet-halál harcot vívnak a bennmaradásért.

Magyar Nemzet
2021. 05. 13. 9:14
null
Könyves Norber, a ZTE kulcsembere, a válogatottban Belgrádban győztes gólt szerzett Fotó: Andrej Csukics Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Köcse – Czuczi, Kálnoki, Sebestyén, Gergényi – Kovács, Németh E. – Szalay, Könyves, Szánthó – Zimonyi. Így állt fel a ZTE szerda este a Tatabánya ellen. Ismerős nevek. Könyves a válogatottban is bemutatkozott már, Belgrádban győztes gólt szerzett, igaz, az Eb-keretből sérülés és a gyengébb tavaszi teljesítménye miatt kimaradt; a Fraditól kölcsönben szereplő Szánthó Regő a jövő egyik nagy reménysége, de Kálnoki, Sebestyén, Gergényi, Kovács, Németh E. Szalay, Könyves, Szánthó és Zimonyi is rendszeresen szerepelt az NB I-ben az idény során.

Nos, bejött az áldozat, hogy az említett játékosok edzésben maradtak, a ZTE magabiztosan, 3-1-re legyőzte a Tatabányát. Bozsik József vezetőedző nyilatkozata árulkodó:

– Fontos három pontot szereztünk egy masszív Tatabánya ellen. Gratulálok mindenkinek! Holnap még lehet örülni, de utána már a Nagyatád elleni bajnokira kell koncentrálnunk, ami szintén életbe vágó lesz!

Három forduló van hátra az NB III-as idényből, mind a három csoportból csak egy csapat jut fel, viszont öt esik ki. A ZTE a szerdai győzelmével feljött a tizenötödik helyre, tehát jelenleg éppen nem kieső, de még messze nem érezheti magát biztonságban a Nyugati csoportban.

Innen a III. Kerület már biztosan feljut, a nemrég még első osztályú Pápa viszont akár az NB III-ból is kieshet, éppen a ZTE-vel van nagy harcban.

Előtérben a Kecskemét és a Dunaújváros

A Közép csoportban – ahol a Ferencváros, a Honvéd és az Újpest második csapata is szerepel – a Kecskemét áll feljutásra, de még hajtania kell. A második Iváncsának ugyan nincs NB II-es licence, de ha befut az első helyre, akkor nem automatikusan a második Kecskemét léphet fel, hanem a három csoport alapján a legjobb második.

A Közép csoportban a 21 éve még aranyérmes, néhány éve első osztályú Dunaújváros vív elkeseredett küzdelmet a bennmaradásért.

A Keleti csoportból a Tiszakécske biztosan visszakerül az NB II-be.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.