Dárdai Pál palackba töltve, egy hazai csúcsbor vette fel a nevét

A nedű két évig tölgyfahordóban érlelődött, és három éve került bele a számozott palackokba.

Magyar Nemzet
Forrás: teol.hu2021. 06. 01. 21:07
null
Dárdai Fotó: Makovics Kornél
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dárdai 8 – mostantól ezt a nevet viseli a szekszárdi Fritz pincészet egyik csúcsbora. Ezernyolcszáz palack 2015-ös évjáratú Medicina cuvée-t kereszteltek át a Hertha BSC vezetőedzőjének a tiszteletére.

A 45 éves, véméndi kötődésű szakember a minap kapott kapott új szerződést a Herthától, azt követően, hogy a berlini együttest bent tartotta a Bundesliga első osztályában, s erre hétfő este a Fritz pincészetben is koccinthatott, mégpedig a saját nevével ellátott borral. A nedű két évig tölgyfahordóban érlelődött, és három éve került bele a számozott palackokba. A legrangosabb országos borversenyek aranyérmeivel kitüntetett Medicina egyedi ízvilágát nyolcvan százalékban merlot, cabernet franc és cabernet sauvignon, húsz százalékban pedig pinot noir és kékfrankos adja.

– Most kóstoltam először ezt a cuvée-t, de már érzem, hogy az egyik kedvencem lesz – fogalmazott aki hosszú évek óta nagyszerű hírvivője a szekszárdi boroknak.

Biztos, ami biztos, Dárdai Pál a palackot nem adta ki a kezéből
Fotó: Makovics Kornél

A Medicina cuvée most Dárdai 8 néven kerül piacra, és az egészen biztos, hogy jó pár palack eljut majd Berlinbe is.

A Tolnai Népújság cikke itt olvasható el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.