A francia válogatott csúnyán rászedte a gárdonyiakat

Úgy volt, hogy a francia válogatott a Velencei-tó partján tölti a labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének nagy részét, hiszen a világbajnok együttes két meccsét is a budapesti Puskás Arénában játszotta. Az utolsó pillanatban azonban lemondták a gárdonyi szállásfoglalásukat, noha az egész hotel nekik volt elkülönítve, a helyi pályán gyepszőnyeget cseréltek, a városháza előtti téren pedig még a francia zászlót is felhúzták.

Magyar Nemzet
2021. 06. 26. 14:41
BOTKA Endre; MBAPP, Kylian
Botka Endre azt mondja, Kylian Mbappé ellen volt a legnehezebb dolga az Eb-n Fotó: Illyés Tibor Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy azt bő egy hónapja megírtuk , a francia válogatott vezetése „az impozáns környezet és a nagyszerű infrastrukturális feltételek miatt” döntött úgy, hogy Gárdonyban száll meg az Eb két csoportmeccsének idejére, amelyeket a budapesti Puskás Arénában vívott az együttes. A tervek szerint és a többi sztár a Vital Hotel Nautisban laktak volna, az edzéseiket pedig az NB III Nyugati csoportjában szereplő Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő centerpályáján tartották volna.

De hiába várták a csapatot Gárdonyban. Didier Deschamps együttese végig a budapesti Marriott Hotelben maradt, a Velencei-tó partjára be sem tették a lábukat a világbajnok labdarúgók, derítette ki a Blikk.

– Múlt pénteken, a mieink elleni meccs előtti napon hívott fel a szállodaigazgató azzal, hogy a franciák néhány perccel korábban lemondták a foglalásukat. Didier Deschamps szövetségi kapitány úgy döntött, a Marriottban maradnak és nem mennek sehova – árulta el a lapnak Tóth István, Gárdony polgármestere.

Amikor érkezett a hír, éppen pakolták ki a francia válogatott kondigépeit a futballpályán, amelyen kicserélték a gyepszőnyeget is. Ráadásul a teljes szálloda nekik volt lefoglalva, a csapat igényei szerint feldíszítették az épületet, a megyei és járási rendőröket átcsoportosították, szabadságolásokat halasztottak el, hogy a környéket le tudják zárni, nyugodtan készülhessenek a sztárok. A városháza előtti téren még a francia zászlót is felhúzták, nagyon készültek a híres vendégek fogadására.

Mint kiderült, anyagi kár nem érte a szállodát és a települést, a francia szövetség kifizeti az utolsó pillanatos lemondással járó pluszköltségeket, de azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy a gárdonyiaknak ez a látogatás nem a pénzről szólt, hanem az élményről. Abból pedig nem lett semmi.

A francia válogatott Németországot még Münchenben győzte le 1-0-ra a csoportkör első fordulójában, majd ezt követően érkezett Magyarországra, ahol csapata és a portugál válogatott ellen is döntetlent ért el, így végül az első helyen jutott tovább a nyolcaddöntőbe. Az egyenes kieséses szakaszban Bukarestben Svájc ellen kezdi meg szereplését Deschamps együttese hétfőn.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.