Mancini meglepő véleménye az osztrákok legyőzése után

A csoportmeccseken brillírozó olasz válogatott váratlan nehézségekkel szembesült az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében. Roberto Mancini, az olaszok szövetségi kapitánya szerint sokkal hamarabb is eldönthették volna a továbbjutást az osztrákok ellen. A következő lehetséges ellenfél, Belgium és Portugália között nem tud választani az olaszok mestere.

Magyar Nemzet
2021. 06. 27. 9:55
Pessina
Matteo Pessina szép gólt szerzett Fotó: Europress/AFP/Ben Stansall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Roberto Mancini szerint Olaszország megérdemelten nyert Ausztria ellen, és ha korábban gólt szerez a szombati nyolcaddöntő-mérkőzésen, könnyebben és jóval hamarabb be tudta volna biztosítani a győzelmet. Az olasz szövetségi kapitány hangsúlyozta: a nyolcaddöntő „valószínűleg keményebb teszt volt”, mint a negyeddöntő.

Chiesa szerezte meg a vezetést Olaszországnak
Fotó: Europress/AFP/ Frank Augstein

Olaszország sorozatban 31 mérkőzés óta veretlen, és a nyolcaddöntőben Belgium és Portugália győzteseivel találkozik. Megkérdezte őt a Rai Sport riportere, hogy ha választana, melyik csapattal szeretne játszani. Mancini így válaszolt: „Két rendkívül erős csapatról van szó, így nehéz választani közöttük” – fogalmazott az olasz kapitány.

Mancini szerényen elhallgatta, hogy az ő cseréinek köszönhetően tudott felülkerekedni a squadra azzurra az osztrák válogatotton. Federico Chiesea és Matteo Pessina is a padról beszállva szerzett egy-egy góllal járult hozzá az olaszok továbbjutásához.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.