Rapzenével hangolt a vb-re a bűnügyi nyomozónak tanuló öttusázó

Gulyás Michelle pályafutása legjobb eredményét érte el a kairói öttusa-világbajnokság döntőjében, az UTE versenyzője bronzérmet, ennek köszönhetően direkt olimpiai kvótát szerzett a tokiói játékokra. A 20 éves sportoló felülmúlta az elvárásokat, és ezzel önmagát is meglepte. Sok ideje nem lesz a pihenésre, a jövő héten magaslati edzőtáborban vesz részt, majd büntetőjogból vizsgázik a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen.

Magyar Nemzet
2021. 06. 13. 15:38
Gulyás Michelle
A 2019-ben rendezett hazai vb-n még nem volt meg az áttörés, idén viszont megmutatta, mit tud Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még juniorkorú, de már felnőtteket meghazudtoló nyugalommal versenyez Az UTE öttusázója szombaton bronzérmet szerzett a kairói öttusa-világbajnokságon. A kimagasló teljesítmény olimpiai kvótát ért, és ha a jelenleg forma alapján kellene döntenie Kállai Ákos szövetségi kapitánynak, aligha mellőzné a fiatal versenyzőjét. Igaz, a kétszeres olimpikon, de lábsérüléssel bajlódó Kovács Sarolta már tavalyelőtt az angliai Bathben rendezett Európa-bajnokságon megszerezte az olimpiai kvótát, és a tapasztalt Alekszejev Tamara, a székesfehérvári Alba Volán versenyzője a kairói 14. helyével is pályázhat az olimpiai részvételre. – Izgatottan várom, mi lesz a végső döntés az olimpiai résztvevőkről – mondta lapunknak a világbajnoki bronzérmes öttusázó. – A ranglista-helyezése alapján Alekszejev Tamarának is megvan a kvótája, Kovács Sarolta pedig korábban bebiztosította az olimpiai indulását. Hármunk közül csak ketten indulhatunk Tokióban. Mindenesetre én úgy készülök, hogy ott leszek az olimpián. Úgy érzem, az idén kihoztam magamból a maximumot, és bizonyítottam, hogy ott van a helyem, remélem, a szövetségi kapitány is így gondolja.

Gulyás Michelle minden bizonnyal rajthoz állhat a tokiói olimpián
Fotó: Mirkó István

Gulyás hihetetlenül stabilan versenyzett az idei évben: megnyerte a márciusban rendezett szófiai világkupát, egy hónap múlva a székesfehérvári világkupa-döntőn harmadik lett, csakúgy, mint a kairói világbajnokságon. Vajon miért pont idén jött ki neki a lépés? – Sokat lendített a pályafutásomban a klubváltás, az UTE-ban megtaláltam a számításomat. Andrásfi Tibor vezetésével sokat foglalkozunk a vívásommal, rengeteget dolgoztunk azon, hogy megtaláljam a számomra megfelelő stílust. Rendszeresen elemezzük az ellenfeleket és a saját teljesítményemet. Úgy érzem, futásban is sokat léptem előre a felnőtt mezőnyben. Kiegyensúlyozottan tudok versenyezni, és ez meglátszik a teljesítményemen – tájékoztatott a 20 éves versenyző, aki az olimpiai felkészülés előtt (közben) sem hanyagolja a felsőoktatási tanulmányait. Bűnügyi nyomozónak tanul a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, és esze ágában sincs halasztani. – Sikeres második éven vagyok túl, már csak egy vizsgám van hátra, büntetőjogból kell szóbeliznem. Viccesen mondogattam magamban, hogy a legjobbat hagytam a vizsgaidőszak végére. A bulgáriai edzőtábor után levizsgázom. Az ösztöndíj miatt sem hanyagolhatom a tanulást – közölte a jó tanuló, jó sportoló.

Kíváncsiak voltunk, vajon megerősíti-e az olimpiára tartó öttusázó azt a több helyütt is közzé tett információt, hogy a keresztneve miatt a Beatles zenekar Michelle című száma a kedvence. – A szüleimmel sokat nevettünk ezen, amikor olvastuk. Szép dal, de nem sorolnám a kedvenceim közé. A versenyek előtt rapet hallgatok, utána a könnyed, nyugtató zenékre lazulok el. Elsősorban a Spotify-on találok magamnak zenei listát, amit kedvelek – mondta Gulyás Michelle.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.