Görög show-val ért véget az amerikai kosáridény

Ötven év után ismét bajnoki címet ünnepelhet az NBA-ben a Milwaukee Bucks. Jannisz Antetokumpo ötven pontot szerzett az utolsó meccsen, ő lett a döntő legjobbja.

Magyar Nemzet
2021. 07. 21. 8:04
Jannisz Antetokumpo
Jul 20, 2021; Milwaukee, Wisconsin, USA; Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo (34) defense Phoenix Suns forward Jae Crowder (99) during the second quarter during game six of the 2021 NBA Finals at Fiserv Forum. Mandatory Credit: Jeff Hanisch-USA TODAY Sports Fotó: Jeff Hanisch Forrás: USA TODAY Sports
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Beérett a munka Wisconsinban. Az előző két idényben a Milwaukee Bucks alapszakaszelső, görög vezére, Jannisz Antetokumpo pedig az alapszakasz legjobbja (MVP) lett, a rájátszásban viszont elbukott a csapat. 2021-re az időzítés is tökéletesen sikerült: Milwaukee-ban ötven év után ünnepelhetnek ismét NBA-bajnoki címet.

A döntő sem volt könnyű, a Phoenix Suns megnyerte az első két találkozót. A Bucks azonban fordított, és magyar idő szerint szerda hajnalban a negyedik, 105-98-as sikerrel le is zárta a párharcot és a 2020/2021-es NBA-évadot.

Jannisz Antetokumpo már a korábbi meccseken is kiválóan teljesített, a hatodik találkozón pedig ötven pontot szórt, és nem fukarkodott a látványos blokkokkal sem.

A találkozó ugyan végig szoros volt, de a Sunsban ezúttal nem akadt hasonlóan kiemelkedő egyéni teljesítmény, a hajrában sem a tapasztalt Chris Paul, sem a fiatalabb sztár,Devin Booker nem célzott jól.

A Milwaukee Bucks 4-2-re megnyerte a párharcot, és története második bajnoki címét ünnepelheti, ötven évvel az első után. Antetokumpo pedig a papírformának megfelelően a döntő legjobbja lett. Michael Jordan és Hakeem Olajuwon után a görög játékos mindössze a harmadik kosaras az NBA történetében, aki volt már az alapszakasz legjobbja, az év védőjátékosa és a nagydöntő MVP-je is.

NBA-nagydöntő, hatodik mérkőzés

Milwaukee Bucks–Phoenix Suns 105-98 (29-16, 13-31, 35-30, 28-21)

A Milwaukee Bucks 4–2-es összesítéssel megnyerte a párharcot, és bajnok.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.