Aranyérmes a női csapat, Guzi második, Simon harmadik az öttusa Eb-n

Aranyérmet nyert a Guzi Blanka, Simon Sarolta, Réti Kamilla összeállítású magyar csapat a hagyományos versenyben az oroszországi öttusa Európa-bajnokságon, Nyizsnyij Novgorodban.

Forrás: MTI2021. 07. 09. 19:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyéniben Guzi második, Simon harmadik, Réti pedig 13. lett. Győzött a litván Ieva Serapinaite.

Csapatban a magyarok mögött az oroszok végeztek a második, az olaszok pedig a harmadik helyen.

Guzi a 200 méteres úszásban a harmadik legjobb időt érte el, majd vívásban némileg visszaesett, de a hibátlan lovaglásával nyolcadik volt a lövészetekkel megszakított 3200 méteres futás előtt. Ebben a várakozásnak megfelelően jelentősen előrelépett, a legjobb eredménnyel második lett úgy, hogy hét másodperccel a győztes mögött ért célba.

Három szám után még Simon állt a legjobban a magyarok közül, negyedik volt az eredményesebb vívásának és az ugyancsak rontás nélkül, szintidőn belüli lovaglásának köszönhetően. A kombinált számban is jól teljesített, így dobogós helyen zárt.

Réti Kamilla az első három számban a mezőny második felében végzett, a kombinált versenyben viszont jobban szerepelt, ezzel három helyet javított.

Az Eb-n ezúttal kevesen indultak, emiatt nem is rendeztek korábban selejtezőt, de a nemzetközi bő élmezőny több képviselője is ott volt, a 2017-es év világbajnoka, az orosz Gulnaz Gubajdullina például Guzi és Simon mögött a negyedik helyen végzett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.