Dzsudzsák Balázsnak potyogtak a könnyei a Himnuszt hallgatva

Interjút adott Dzsudzsák Balázs a Nemzeti Sportnak, amelyben elmondta, hogy miért fojtogatták őt a Vasas elleni edzőmeccsen, beszélt a csapatkapitányi szerepéről, az új posztjáról, az Európa-bajnokságról és arról is, hogy milyen érzésekkel várja csaknem másfél évtized múltán a visszatérését a magyar élvonalba.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2021. 07. 19. 10:51
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bejárta a magyar sajtót az, ahogyan  a Debrecen csapatkapitányaként dulakodik a Vasas elleni szombati edzőmérkőzésen. Természetesen ez az eset is szóba került abban az interjúban, amelyet a 34 esztendős, 108-szoros válogatott játékos a Nemzeti Sportnak adott. Elmondta, két játékos összeugrott, megesik az ilyen, főleg hosszabb edzőtábor legvégén, amikor hamarabb elszakad a cérna néhány futballistánál, ő pedig megvédte a társát, szétválasztotta a feleket, majd ment is tovább a mérkőzés.

A csapatkapitányi szerepről szólva hozzátette:

– Az edző, Huszti Szabolcs azt várja, hogy a csapatkapitányi szerep ne merüljön ki a térfél választásában, nekem arra is figyelnem kell, hogy a srácok mindvégig koncentráltak legyenek és éhesek a sikerre. Ha esetleg szólni kell valakinek, miben maradtunk a meccs előtti taktikai értekezleten, szólok – Szabi szerint a többiek figyelnek rám, követnek engem, felelősségem van abban, amit a pályán és azon kívül teszek.

 

Ha kell, Dzsudzsák Balázs becsúszni is hajlandó a siker érdekében

Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

 

Dzsudzsák Balázs a saját bevallása szerint roppant motiváltan, sikerre éhesen várja az NB I jövő hét végén kezdődő új idényét, nem derogál neki csúszni-mászni sem a pályán. Kíváncsi, milyen lesz csaknem másfél évtized múltán ismét a magyar élvonalban, a felújított, szép stadionokban szerepelni, reményei szerint sok néző előtt. Beszélt arról is, hogy posztot váltott:

– Amolyan visszavont irányító szerepkör, sokat vagyok játékban, Szabi szerint jó helyen van nálam a labda, a játékos pedig ne vitázzon az edzőjével, ugye? Persze ez csak vicc, de tényleg az az elképzelés, hogy ott, a pálya centrumában próbáljam megszervezni a játékunkat, a labdakihozatalnál lesz fontos szerepem; ha uralni akarjuk a bajnoki mérkőzéseket – márpedig ez a cél –, ahhoz labdát kell birtokolnunk. Élvezem ezt a szerepkört, de kellett idő, hogy megszokjam.

Természetesen szóba került az Európa-bajnokság, amelyen nem lehetett a keret tagja, hiszen szövetségi kapitány korábban kijelentette, a másodosztályból nem válogat. Dzsudzsák Balázs szerint ez az akadály elhárult, hiszen a Debrecen feljutott az élvonalba, ő pedig úgy szeretne szerepelni, hogy újra kapjon meghívót a válogatottba. Az Európa-bajnokságról kissé elérzékenyülve emlékezett vissza:

– Egy voltam a tizenötmillió büszke magyar drukker közül! Elfogadtam, hogy nem lehetek ott a pályán, de nem akartam elbújva, behúzott függönyök mögül televízión nézni a meccseket, kimentem a Puskás Arénába szurkolni. Sőt, a srácok hívtak a nézők vonulására is, de az talán furcsa lett volna, ám a stadionban ott akartam lenni. Kapcsolatban voltam néhány játékossal, gratuláltam nekik, tényleg büszke voltam mindhárom mérkőzés után a válogatottunkra! Nem tagadom: amikor felhangzott a Himnusz a portugálok elleni mérkőzés előtt, potyogtak a könnyeim, mert fájt a szívem, hogy nem lehetek lent a gyepen, megrohantak az emlékek. 

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el.

Köszönjük válaszát!

Ön behívná-e a válogatottba Dzsudzsák Balázst?

  • 24%
  • 39%
  • 37%

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.