BEK-győztes klub szerződtette a magyar származású kapust

Ole Gunnar Solskjær fedezte fel Norvégiában az apja révén magyar származású kapust, aki nemrég Nemzetek Ligája-győzelemhez segítette az Egyesült Államok labdarúgó-válogatottját, miután a Mexikó elleni döntő hőse volt. Ethan Horvath most a korábbi BEK-győztes Nottingham Forestbe igazolt.

Magyar Nemzet
2021. 07. 14. 11:38
null
Forrás: Facebook / Nottingham Forest
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 26 éves Ethan Horvath három évre szóló szerződést kötött a Nottingham Foresttel, amely jelenleg az angol másodosztályban szerepel, 1978-ban viszont még az élvonalban volt bajnok, a rá következő két évben pedig megnyerte a legrangosabb európai kupát, a Bajnokok Ligája elődjét, a BEK-et.

A hétszeres amerikai válogatott kapus édesapja magyar. Peter Horvath a nyolcvanas évek elején még magyar állampolgárként volt a Denver Avelanche igazolt játékosa az amerikai profi teremlabdarúgó-bajnokságban. Ethan akkor került Európába, amikor 2013-ban az Ole Gunnar Solskjær vezette Molde igazolta le. 2017-ben Norvégiából Belgiumba igazolt, az FC Bruges csapatához, és onnan került most a Nottingham Foresthez.

Június elején Horvath főszerepet játszott az amerikai válogatott győzelmében az Észak- és Közép-amerikai, valamint a Karibi-térség országainak Nemzetek Ligájában. A Mexikó elleni döntőt hosszabbításban, a Chelsea idén BL-győztes sztárja, Christian Pulisic góljával nyerték meg 3-2-re az amerikaiak, akiknek a sikeréhez az is elengedhetetlen volt, hogy Horvath a hosszabbítás utolsó percében kivédett egy tizenegyest.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.