A Fradi edzője szerint ez a játék édeskevés lesz a BL-ben

A hazai, múlt heti 3-0-s győzelem után tegnap Koszóvóban 3-1-re nyert a Ferencváros labdarúgócsapata a Prishtina ellen a Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában. Tehát 6-1-es összesítéssel, ránézésre nagyon simán vette az első akadályt az immáron Peter Stöger vezette együttes. A Fradi osztrák edzője mégis arról beszélt, hogy ennél sokkal több kell a csapatától a folytatásban.

Magyar Nemzet
2021. 07. 14. 7:50
null
Budapest 20210705 Labdarúgás BL selejtező sajtótájékoztató FTC Prishtina Foto Árvai Károly Nemzeti Sport Peter Stöger Fotó: Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Myrto Uzuni mesterhármasával 3-1-es győzelmet aratott a koszovói bajnok ellen idegenben a Fradi, ám hiába az eredmények alapján két magabiztos siker, a játék képe alapján nem volt ennyire egyértelmű a párharc. Hazai pályán hetven percig szenvedett az FTC, Koszovóban pedig a meccs elején több forró pillanatot is átélt, mert a hazaiak nagy rohamokkal kezdtek.

– Nem volt egyszerű dolgunk – összegzett Peter Stöger, a zöld-fehérek edzője. – Amint azt vártam, az ellenfél sokat kockáztatott, emiatt több helyzetet is kialakított. Ahogy telt az idő, fokozatosan átvettük az irányítást, kontrolláltuk a játékot, ezáltal nekünk több, nekik kevesebb lehetőségük adódott. Egy kicsit meglepett minket az elején az ellenfél letámadása. Több hosszú labdával, mélységi passzal kellett volna operálnunk, a rövid átadásokkal csak lehetőségeket teremtettünk nekik.

A Fradi kispadján a tavaly a BL-csoportkörig jutó Szergej Rebrovot váltó osztrák szakember egyáltalán nem volt elragadtatva a 6-1-es összesítéstől, s figyelmeztetett, a selejtező további részében ennél jobb teljesítményt kell nyújtania a csapatának.

– Nem tartom reálisnak a 6-1-es különbséget, mert a Prishtinának is megvoltak a helyzetei és emiatt a végeredmény nem mutatja feltétlenül objektívan a párharc képét – szögezte le. – Ugyanakkor mi voltunk a jobbak, de a következő körben még komolyabban kell vennünk az ellenfelünket, mert sokkal több kell tőlünk, de azt mondhatom, ezt is tesszük majd.

A BL-selejtező második fordulójában is papíron verhető ellenfelet kapott a Fradi, amely a litván bajnok Žalgiris ellen lép pályára július 20-án és 27-én, az első meccset ugyancsak hazai pályán játszva.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.