Karaterúgással jelentkezett a Manchester City támadója

Nem hazudtolta meg magát a dél-amerikai futball: a Copa América első két negyeddöntőjében három piros lap és hét gól született. Az elődöntőben a legutóbbi döntő párosítása ismétlődik meg.

Magyar Nemzet
2021. 07. 03. 8:40
Copa América
Fotó: Ricardo Moraes Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A címvédő és rendező Brazília magabiztosan nyerte meg csoportját a Copa América idei kiírásában, a negyeddöntőben pedig a 2015-ös és 2016-os bajnok Chile állt Neymarék és az elődöntő között. A PSG sztárja a második félidő legelején a szünetben beszállt Paquetával játszott össze, a Lyon támadója pedig a látványos, bár szerencsét sem nélkülöző jelenetsor végén megszerezte a vezetést. viszont gondoskodott róla, hogy ne legyen könnyű a folytatás a braziloknak.

A Manchester City támadója legjobb Nigel de Jong -imitációját mutatta be Eugenio Menával szemben, Brazíliának így több mint negyven percen keresztül emberhátrányban kellett futballoznia. Gabriel Jesus klubtársa, viszont gondoskodott róla a kapuban, hogy 1-0 maradjon az állás, így a címvédő bejutott az elődöntőbe. Gabriel Jesus számára viszont minden bizonnyal véget ért a torna, az 1:58-tól látható jelenetet aligha ússza meg egymeccses eltiltással.

Gólból és piros lapból is többet láthattak a televíziónézők (a Copát üres lelátók előtt rendezik) a másik negyeddöntőben. Peru és Paraguay is vezetett, végül utóbbi a kilencvenedik percben egyenlített. A dél-amerikai kontinenstornán csak a fináléban játszanak – szükség esetén – kétszer tizenöt perces hosszabbítást, így jöhetett azonnal a tizenegyespárbaj.

A paraguayi kapus, Antony Silva két védést is bemutatott a szétlövésben, végül mégis szomorkodhatott, csapattársai közül ketten is kapu fölé tüzeltek. Az egyik elődöntőben tehát Brazília és Peru játszik egymás ellen, akárcsak a legutóbbi, 2019-es Copa fináléjában. A két évvel ezelőtti döntőben 3-1-re, idén, a csoportkörben 4-0-ra nyert Brazília a perui válogatott ellen.

A másik két negyeddöntőt magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezik, Lionel Messiék Ecuador ellen lépnek pályára.

Copa América, negyeddöntők

Brazília–Chile 1-0

Peru–Paraguay 3-3, 11-esekkel 4-3

Uruguay–Kolumbia (vasárnap, 0.00, tv.: Arena 4)

Argentína–Ecuador (vasárnap, 3.00, tv.: Arena 4)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.