Nagy László: Bodó Ricsi menedzsere tudja az igazságot

A Telekom Veszprém sportigazgatója, Nagy László nem foglalkozik azzal, hogy a bejelentett fiatalítási hullám következményeként csapata versenyhátrányba kerülne itthon a Mol-Pick Szegeddel szemben. A korábbi kiváló átlövő elmondta, hogy Momir Ilics kinevezése előtt három külföldi edzőjelölttel is felvették a kapcsolatot, de egyikkel sem jutottak el a tárgyalásig.

Szilágyi
2021. 07. 03. 7:38
Nagy László
Nagy Lászlót továbbra is támadja a magyar bajnok elnöke Fotó: Szabó Miklós Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miért éppen Momir Ilicsre esett a klub választása?

– Miután kiszivárgott, majd hivatalosan bejelentettük David Davis távozását, rengeteg edző és menedzser keresett minket. Többen, legalább tízen láttak fantáziát a veszprémi edzősködésben. A klubvezetés arra az álláspontra jutott, hogy a Bajnokok Ligája-negyeddöntős búcsú és a magyar bajnoki cím elvesztése után mélyreható változások szükségesek. Az elmúlt időszakban rendre felvetődött a magyar fiatalok beépítésének a lehetősége, és ezen elképzelés mentén haladva gondolkodtunk, hogy ki lenne leginkább alkalmas a feladatra. Ezt a szempontot mérlegelve döntöttünk Momir Ilics és a segítője, Gulyás Péter mellett.

A bizalom adott: Ilics (középen) karrierjének első felnőttcsapata a Telekom Veszprém lesz
Fotó: Mirkó István

A kézilabda-válogatott edzőjét, Chema Rodríguezt, a Vardar Szkopjéval éppen a Veszprém ellen BL-t nyert Roberto Parrondót és a korábbi kieli edzőt, Alfred Gíslasont is összehozták a Veszprémmel. Tárgyaltak velük?

– A kapcsolatfelvételig jutottunk el. Gíslason esetében nehezen tudtuk elképzelni, hogyan fogja beépíteni a csapatba a fiatal magyar játékosokat, akiket ráadásul nem is ismer. Parrondóval ez könnyebben ment volna, de őt kizárólagos szerződés köti az egyiptomi szövetséghez. Mi nem akartunk és nem is tudtunk rá várni, amíg befejezi az olimpiai szereplést az egyiptomi válogatottal.

Az első évben a magyar bajnokság és a kupa megnyerését jelölték még célnak, az európai színtéren viszont a Final Fourba jutás nem alapvető elvárás. Miért?

– A Bajnokok Ligájában nem rakunk terhet a csapatra, elsősorban az a cél, hogy a fiatalítás eredményességgel párosuljon. Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy a Final Four nem reális elvárás. A következő szezonban biztosan nem.

Nem tart attól, hogy a fiatalítás és a magyar játékosok beépítése miatt rövid távon versenyhátrányba kerülnek a Szegeddel szemben?

– Nem szeretnék a Szegeddel foglalkozni, én a Telekom Veszprém sportigazgatója vagyok, magunkra koncentrálok.

A közelmúltban a Szeged elnöke, Szűcs Ernő Péter egy online műsorban sérelmezte, hogy a bajnoki döntő két mérkőzése között a Veszprém megkereste csapatuk egyik kulcsemberét. Mi igaz ebből?

– Kérdezze meg Bodó Ricsi menedzserét arról, hogy ki, mikor és kit keresett meg. Szerintem ezzel mindent elmondtam.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.