Drámai végjáték, a negyven pont nem ér semmit

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban a Milwaukee Bucks 123-119-re nyert a Phoenix Suns otthonában, így egyetlen győzelemre került az NBA bajnoki címtől.

Magyar Nemzet
2021. 07. 18. 9:19
Milwaukee Bucks
Forrás: Twitter/NBA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az NBA idei nagydöntőjének eddigi legszorosabb összecsapását hozta az ötödik mérkőzés Phoenixben. A házigazda Suns az első negyed után tizenhat ponttal vezetett, a félidőre viszont már a Milwaukee Bucks vonult előnyben.

A mérkőzés második felében többnyire a vendégek vezettek, az utolsó percben azonban a Phoenix egypontos hátrányban a fordításért támadott. Csakhogy Devin Booker kezéből kitépte a labdát Jrue Holiday, majd Jannisz Antetokumpo látványos zsákolással zárta le a meccset eldöntő akciót.

Booker az utolsó pillanatokban így tragikus hőssé vált, pedig negyven pontig jutott a mérkőzésen, de ez ugyanúgy nem volt elég a győzelemhez, mint a negyedik találkozón elért negyvenkét egység.

A Milwaukee Bucks játékosai közül többen is remek napot zártak: Holiday és Antetokumpo mellett Khris Middleton is huszonöt pont fölé jutott a mérkőzésen, amelyet végül 123-119-re nyert a wisconsini együttes.

Nemcsak a mérkőzésen belül mutatott be nagy fordítást a Milwaukee, hanem a párharcot tekintve is, hiszen 2-0-ra még a Suns vezetett, most már 3-2 az állás a Bucks javára. A hatodik találkozón, hazai pályán szerezheti meg története második bajnoki címét a Milwaukee Bucks, ötven évvel az első után.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.