időjárás °C Evelin, Fülöp 2022. május 26.
logo

Rendőrségi razzia a Tour de France-on

Forrás: MTI
2021.07.15. 14:36
Rendőrségi razzia a Tour de France-on

Rendőrségi források szerint razziát tartottak a Bahrain-Victorious csapat szállásán és buszán a Tour de France országúti kerékpáros-körverseny csütörtöki, 18. szakasza előtt. A francia ügyészség doppingvétség gyanúja miatt indított előzetes eljárást.

Sajtóértesülések szerint doppingszerek, illetve doppingolásra alkalmas eszközök után kutattak szerdán este. A marseille-i ügyészség csütörtökön közölte, hogy a vizsgálat tiltott anyagok és módszerek beszerzésére, szállítására, birtoklására és importálására vonatkozik.

A szereket és eljárásokat állítólag orvosi engedélyek nélkül használhatták, és még július 3-án döntöttek az előzetes eljárás megindításáról.

A belga Dylan Teuns, a Bahrain Victorious versenyzője megnyeri a 108. Tour de France nyolcadik, Oyonnax és Le Grand-Bornand közötti 151 kilométeres szakaszát 2021. július 3-án
Fotó: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

A mezőny csütörtökön a Pau és Luz Ardiden közötti 129,7 kilométert teszi meg hegyi befutóval. A szakasz előtt a címvédő szlovén Tadej Pogacar (UAE) vezet, előnye 5:39 perc a dán Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma), és 5:43 perc az ecuadori Richard Carapaz (Ineos Grenadiers) előtt.

A 108. Tour de France-on a kerékpárosok összesen 3414 kilométert tekernek, amíg vasárnap célba érnek a párizsi Champs-Élysées-n.