Angol válogatott védő: „Szalai Attila rajongója vagyok”

Nagy kérdés, hogy Szalai Attila helyére vagy mellé szerződtette a Fenerbahçe az angol válogatottban is megfordult Steven Caulkert. Mindenesetre a Tottenham és a Liverpool korábbi labdarúgója a bemutatása alkalmából tartott sajtótájékoztatón nemcsak egyszerűen méltatta a magyar válogatott védőjét, hanem szokatlanul pozitívan nyilatkozott róla.

Magyar Nemzet
2021. 07. 09. 14:54
Szalai Attila, Fenerbahçe
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a télen igazolt a Fenerbahçe csapatába, és olyan kiváló teljesítményt nyújtott, hogy mindössze fél év után bekerült a török élvonal idényvégi álomcsapatába, és a hírek szerint sorban állnak érte a kérők szerte Európából. Az egyszeres angol válogatott Steven Caulkernek volt lehetősége megfigyelnie a 23 éves magyar teljesítményét, hiszen ő maga is a Süper Ligben futballozott, csak az Alanyaspor együttesében, amelyből most szerződött az isztambuli sztárcsapathoz.

– Szalai Attila rajongója vagyok – jelentette ki Caulker. – Láttam őt játszani az előző idényben, és követtem a teljesítményét az Európa-bajnokságon is. Nagy jövő áll előtte. Hallottam, hogy hírbe hozták angol csapatokkal, de bízom benne, marad a Fenerbahçéban. Remélem, játszhatunk együtt. Nagyszerű védelmet alkotnánk együtt, és trófeákhoz segíthetnénk a csapatot.

Caulker a Tottenhamben nevelkedett, és onnan került be az angol válogatottba 2012 őszén, amikor egy Svédország ellen 4-2-re elveszített barátságos meccsen kezdőként és Steven Gerrard szabadrúgása után gólt szerezve debütált. Érdekesség, hogy azóta nem lépett pályára a nemzeti csapatban, így egy meccs, egy gól a mérlege középhátvédként. Pedig később a Liverpoolban is megfordult, igaz, ott mindössze négy tétmeccsen játszott. A Premier League-ben 123 találkozó jött össze neki, Törökországban 71-nél jár a 29 éves játékos.

Mindenesetre ezek a bókok nem véletlenek, az Eb előtt a világbajnok Mesut Özil választotta be Szalait a saját álomcsapatába. A magyar játékos ázsiója egyre magasabb, a Transfermarkt szerint hétmillió eurót ér, azaz egy év alatt csaknem megtízszerezte az értékét, de hamarosan tovább emelkedhet ez az összeg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.