Bogdán Ádám versenyre készteti Dibusz Dénest a Fradiban

Dibusz Dénes Peter Stögernél is élvezi a bizalmat, ő kezdett szerda este a Dunaszerdahely elleni felkészülési mérkőzésen, de Bogdán Ádám ott áll a sarkában, a második félidőben ő védett, ráadásul megkapta a csapatkapitányi karszalagot.

Magyar Nemzet
2021. 07. 01. 10:48
null
Bogdán Ádám elszántan és jól védett Fotó: Árvai Károly Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dibusz (Bogdán, a szünetben) – Wingo, Blazic (Dvali, a szünetben), S. Mmaee (Iyinbor, 82.), Civic (Csontos D., 82.) – Haratin, Laidouni – Mak (Redzic, a szünetben), Nguen (Gera D., 82.), Uzuni – R. Mmaee (Baturina, 61.).

Így állt fel a Ferencváros a Dunaszerdahely ellen szerda este Uzuni góljával 1-0-ra megnyert felkészülési mérkőzésen . Ott volt tehát már a csapatban az Európa-bajnokságot megjárt játékosok közül Bogdán Ádám, valamint a szlovák Robert Mak is. A kapuban Dibusz kezdett, ami arra utal, Szergej Rebrov után Peter Stöger bizalmát is élvezi, de a szünetben Bogdán Ádám váltotta őt, tehát lesz verseny a két kapus között.

Bogdán Ádám elszántan és jól védett
Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport

– Öt-tíz évet fiatalodtam az elmúlt öt hétben, annyira jól sikerült – kezdte az értékelését Bogdán Ádám az Európa-bajnokságra utalva a Ferencváros honlapján látható videón, majd így folytatta: – Kevés pihenőt kaptunk, de nem számít, jó érzés visszatérni a pályára. Remélhetőleg a Fradival és a válogatottal is folytatjuk azt, amit az elmúlt idényben elértünk. Kezdődnek a selejtezők a BL-ben, arra kell olyan állapotba kerülni és olyan teljesítményt nyújtani, hogy tudjunk menetelni.

Bogdán Ádám nem csupán beállt a második félidőre, ő volt a csapatkapitány.

– Noha azt mondtam, éveket fiatalodtam, mégis én vagyok a legidősebb játékos a keretben, Meglepődtem, de nagyon megtisztelő volt, hogy én lehettem a csapatkapitány.

A válogatott kapus az idény végén a lapunknak adott interjúban már beszélt arról, nem eleve második számú kapusnak igazol a Ferencvároshoz.

Peter Stöger elégedetten értékelte a látottakat, külön kitért a szurkolókra.

– Nagyszerű, igazán tetszik. Láttam már a stadiont, mielőtt idejöttem, remekek voltak a szurkolók, végig támogatták a csapatatot – mondta az osztrák tréner a Groupama Arénáról és a drukkerekről, majd rátért a csapata teljesítményére. – Rendben volt a játék, sok lehetőségünk volt, több gólt is szerezhettünk volna. Mindig van miben fejlődni, érződött némi fáradság a kemény edzések miatt a srácokon. Elégedett vagyok az utolsó tesztmérkőzésünkkel, a mentalitásunkat és a karakterünket is felmértük, szerintem nem volt gond.

A mérkőzés összefoglalja és a két nyilatkozat ITT tekinthető meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.