A már nem nyeretlen ZTE Debrecenben vette el a DVSC veretlenségét

A labdarúgó NB I 4. fordulójának az első mérkőzésén a még veretlen Debrecen a még nyeretlen Zalaegerszeget fogadta. A vendégek végig bátran és jól futballoztak, és bár a DVSC-re sem lehetett panasz, a hajrában szerzett góllal 2-1-re nyerni tudtak, és így megszerezték az első győzelmüket.

2021. 08. 21. 18:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A veretlen fogadta a nyeretlent, ez papíron könnyű hazai sikert ígért. A Debrecen nagy önbizalommal készült a találkozóra, a Zalaegerszeg viszont kissé megtépázottan, hiszen a hét közben nem sikerült megfordítania a múlt szombaton vihar miatt félbeszakadt meccsének az eredményét a Puskás Akadémia ellen: hazai szempontból 1-2-ről folytatták a mérkőzést a 70. perctől, és 1-3 lett a vége.
Ennek ellenére a vendégek kezdtek jobban, ők futballoztak felszabadultabban. Bár a Debrecen kezdeményezett, az egerszegi ellentámadások nemcsak tetszetősek, hanem gólt ígérőek is voltak. Mindez csak a 29. percig tartott, akkor az ígéretből valóság lett: Kosztát szerelte lövőcsel közben a tizenhatoson Korhut, kissé jobbra, de a védő bal lábáról középre pattant a labda, Varga csak nézte, Skribek pedig jobbal, 17 méterről, félmagasan a bal sarokba lőtt. A vetődő kapus, Kosicky még hozzáért, de hárítani már nem tudott – 0-1.

 

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt


Ezután is inkább a vendégek álltak közelebb az előny növeléséhez, mint a házigazdák az egyenlítéshez, Szerafimov például három méterről fejelt az üresen tátongó kapu fölé. Nem véletlen, hogy a szünetben Huszti Szabolcs, a DVSC vezetőedzője hármat is cserélt. Ez egyébként bevált, mert a Debrecen nagy fölényt harcolt ki, sokat tett az egyenlítésért, amitől a ZTE nem ijedt meg, a védekezés mellett próbált veszélyes is maradni, és ebből mozgalmas, élvezetes mérkőzés kerekedett ki. A 65. percben a házigazdák erőfeszítései hoztak eredményt, Dzsudzsák balról adta be a labdát, Szécsi tovább csúsztatta, a másik oldalon pedig Korhut magasra ugorva a léc alá fejelt – 1-1.
Csak érdekességnek: az eddigi három fordulóban mindig a Lokinak kellett futnia az eredmény után. Ennek ellenére Huszti Szabolcs együttese eddig veretlen maradt: a Honvéd ellen fordítani tudott, míg az Újpesttel és a Pakssal szemben kétgólos hátrányból felállva ért el döntetlent. 
Most azonban a Zalaegerszeg a hajrára fordulva bizonyította, hogy nem bekkelni és csak egy pontért utazott el az ország túlsó sarkába. Bátran támadott, és a 86. percben újra vezetést szerzett egy nagyon szépen felépített akció végén: Halilovic cselezett jól jobbról a pálya közepe felé, onnan remekül passzol balra Gergényinek, ő ballal laposan nagyszerűen adott középre, a hosszú sarok előtt üresen érkezett Erso Gezda, aki jobbal a léc alá lőtt a bal felső sarokba – 1-2.

A hátralévő percekben a DVSC minden erejével igyekezett megmenteni legalább egy pontot, Ugrai lábában ott is volt az egyenlítés, ám egy kavarodást követően másfél méterről a jobb kapufa mellé küldte a labdát. Győzött a Zalaegerszeg, tehát a Debrecen elveszítette a veretlenségét, a ZTE pedig megszerezte az első győzelmét ebben a bajnokságban, és tegyük hozzá: kimondottan jól futballozva rá is szolgált erre a három pontra.

– Nyerni akartunk, ezért jöttünk Debrecenbe, és most nagyon boldogok vagyunk – nyilatkozta Skribek Alen, az egerszegiek első góljának a szerzője az M4 Sport kamerája előtt. – Végre az egész meccsen hoztuk azt, amit elterveztünk, nem volt hullámvölgyünk, ennek köszönhetjük a sikert. 


NB I, 4. forduló
Szombat 
Debrecen–Zalaegerszeg 1-2 (0-1), Nagyerdei Stadion, 4800 néző, jv.: Karakó. Gólszerző: Korhut (65.), illetve Skribek (29.), Gezda (86.). 
Mol Fehérvár–Kisvárda 18.15 
Bp. Honvéd–Paks 20.30 
Vasárnap
Mezőkövesd–Gyirmót 15.45
Újpest–MTK 18.00 
A mérkőzéseket az M4+ élőben közvetíti. A Puskás Akadémia–Ferencváros mérkőzést később játsszák le. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.