A Young Boys még nem tudja, mi vár rá az Üllői úton

Franck Boli volt a Ferencváros legjobbja a Young Boys elleni Bajnokok Ligája-selejtező rájátszásának első meccsén Bernben, és a vereség ellenére nem volt elkeseredve. Hazai pályán, az Üllői úton minden más lesz szerinte.

Magyar Nemzet
2021. 08. 19. 11:27
null
Bern, 2021. augusztus 18. Nicolas Ngamaleu, a Young Boys (b) s Franck Boli, a Ferencvros jtkosa a Bajnokok Ligja-selejtezje negyedik forduljnak Young Boys - Ferencvros els mrkzsn a berni Wankdorf stadionban 2021. augusztus 18-n. MTI/EPA-KEYSTONE/Alessandro Della Valle Fotó: Alessandro Della Valle
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bizonyítania kellett Franck Bolinak a Young Boys ellen. Az elefántcsontparti csatár legutóbb a BL-selejtező első fordulójának első meccsén, a koszovói Prishtina ellen volt kezdő a Fradiban, ám azon a meccsen a 68. percben 0-0-nál lecserélte őt Peter Stöger vezetőedző, amit ő dühösen, a frissítőjét a kispadhoz vágva vett tudomásul.

Ráadásul a helyére beálló, a nyáron szerződtetett Ryan Mmaee mindössze hat perccel később gólt szerzett, az FTC pedig az utolsó félórában megtáltosodva 3-0-s győzelmet aratott. Boli ezután a visszavágón nem lépett pályára, a második fordulóban a Zalgiris ellen összesen 14 percet játszott, majd a Slavia Prague elleni két találkozón újra mellőzve volt.

Franck Bolit joggal ünnepelték Bernben   Fotó: Alessandro Della Valle

Peter Stöger azonban a Young Boys ellen újra a kezdőbe állította Bolit, akinek tehát ez volt a nagy lehetőség, hogy bizonyítson. Megtette: két remekbe szabott góljával a Fradi legjobbja volt a 3-2-re elveszített meccsen, s ezzel nagy érdemei vannak abban, hogy a visszavágóra maradt esélye a magyar bajnoknak a csoportkörbe való bejutásra.

Boli nemcsak a góljaival emelkedett ki, nagy harcot vívott a svájci védőkkel, akik nehezen bírták tartani őt. Háromszor is szabálytalanul állították meg, a meccsen senkit sem kellett ennél többször nem megengedett eszközökkel megfékezni.

– Ez a műfüves borítás kicsit másabb, gyorsabb volt, mint a többi pálya, de ettől függetlenül a játékra kiváló volt, nem volt nagy a különbség – nyilatkozta Boli a Fradi.hu-nak a meccs után. – A mai teljesítmény most nem volt elég a részünkről, több gólt is tudtunk volna szerezni, de a szerencse sem volt velünk, elég csak a kihagyott tizenegyesere gondolni. Vár még ránk egy visszavágó, amelyen javíthatunk. A svájciak még nem tudják, mi vár rájuk nálunk, az egy teljesen más meccs lesz. Megpróbálunk hazai pályán továbbjutni.

Ehhez mindenképpen gólt kell lőnie a Fradinak az Üllői úton a jövő héten, és tanulság lehet, hogy Boli és Mmaee együtt is jól működött a pályán. Eddig csak egyszer, a Kisvárda elleni bajnokin 17 perc erejéig szerepeltette őket egyszerre Stöger, a Young Boys ellen pedig 21 percet játszottak együtt, aminek gól lett az eredménye, Boli ráadásul Mmaee passza után talált be.

Ez is lehet egy fegyver a visszavágón.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.