Az Újpest hiába vezetett, az MTK elvitte tőle a három pontot

Az NB I 4. fordulójának a vasárnapi játéknapján a Gyirmót Mezőkövesden játszott 0-0-t, és annak ellenére elégedett lehetett az egy ponttal, hogy még várnia kell az első győzelmére. Nem jött ez össze az Újpestnek sem, amely több nagy helyzetet kihagyva vezetett ugyan 1-0-ra az MTK ellen, ám a vendégek a hosszabbításban megfordítva az eredményt 2-1-re győztek.

Magyar Nemzet
2021. 08. 22. 19:56
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azzal, hogy a Gyirmót 0-0-s döntetlent játszott, és így pontot szerzet Mezőkövesden, az Újpest a tabella utolsó helyén állva fogadta az MTK-t. Két döntetlen és egy vereség volt a mérlege, ezzel a szemben a vendégek egyszer már nyertek egy döntetlen és egy vereség mellett, ám mindez nem sokat számított, esélyesebbnek így is a házigazda tűnt, amelyben helyet kapott a korábbi válogatott, sérüléséből felépült Stieber Zoltán is. 
Bár az MTK szerzett egy les miatt meg nem adott gólt, több és nagyobb helyzetet az Újpest alakított ki az első félidőben, ám ezek rendre kimaradtak. A vendégek jobbára csak védekeztek, és így 0-0-lal zárult a játékrész, mindent elárul, hogy a lilák tizenkétszer, a kékek pedig mindössze egyszer célozták meg a kaput.

 

Fotó: MTI/Mónus Márton


A folytatásban ezúttal az Újpestet fosztotta meg egy góltól a VAR, teljesen jogosan, utána pedig csapkodóvá, nagyon alacsony színvonalúvá vált a találkozó. Olykor előrejutott az MTK a hazai kapu elé, próbált veszélyeztetni, ám sok siker nem koronázta az erőfeszítéseit. Kiegyenlítetten zajlott a mérkőzés technikai hibákkal, rossz labdakezelésekkel, érthetetlenül pontatlan passzokkal tarkítva. A 65. percben aztán az MTK védői közelről szemlélték, hogy vezetést szerzett az Újpest: Croizet kapott jó labdát a jobb oldalon, cselezgetett, majd meglódult az alapvonal felé, laposan középre adott, az ott érkező Tallo pedig közelről a hálóba bombázott, öt védő kevés volt két újpesti ellen – 1-0.

Viszonylag hamar, a 73. percben érkezett a válasz, Dimitrov jobb oldali szabadrúgását Croizet nem tudta elfejelni Miovszki elől, aki mellel levette a labdát, majd az ötös bal sarka elől a bal alsó sarokba lőtt – 1-1. A két góltól megélénkült a meccs, de a színvonal nem sokat javult. A hosszabbításban viszont ünnepelhettek az MTK játékosai: Vancsa erőszakosan megtámadta Antonovot, elé került a labda, tett vele néhány lépést, majd 13 méterről Banai kapus lábai között a hálóba lőtt – 1-2.

Az Újpest az utolsó helyen kezdte a meccset, és ott is fejezte be…

 

NB I, 4. forduló

 

Debrecen–Zalaegerszeg 1-2 (0-1), Nagyerdei Stadion, 4800 néző, jv.: Karakó. Gólszerző: Korhut (65.), Skribek (29.), Gezda (86.);

Mol Fehérvár–Kisvárda 2-1 (1-0), Mol Aréna Sóstó, 2600 néző, jv.: Berke. Gólszerző: Zivzivadze (44.), Dárdai (75.), illetve Mesanovic (91.). Kiállítva: Stopira (52.), Filola (93.);

Bp. Honvéd–Paks 3-1 (1-1), Új Bozsik József Stadion, 2411 néző, jv.: Pintér Cs. Gólszerző: Nagy D. (20., 57.), Lukics (46.), illetve Hahn (11-esből 30.). Kiállítva: Nono (69.);

Mezőkövesd–Gyirmót 0-0, Mezőkövesd, 700 néző, jv.: Bogár;

Újpest–MTK 1-2 (0-0), Szusza Ferenc Stadion, 1866 néző, jv.: Bognár T. Gólszerző: Tallo (65.), illetve Miovszki (73.), Vancsa (92.)

A Puskás Akadémia–Ferencváros mérkőzést később játsszák le. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.